Grad

‘Ogorčeni susjedi’: Kako je Grad dopustio radove u sezoni usred Lapada?

'Ogorčeni susjedi': Kako je Grad dopustio radove u sezoni usred Lapada?

Na redakcijski email DuLista jutros je stigla ljutita poruka od ”ogorčenih susjeda iz Lapada” u kojoj se pitaju kako je moguće da je u njihovoj neposrednoj blizini izdana dozvola za izgradnju objekta.

‘Unatoč svim najavama da će se tijekom turističke sezone spriječiti buka izazvana građevinskim radovima, u samom središtu Lapada izvode se više nego bučni radovi pod pokroviteljstvom Gradskih vlasti. Naime u ulici Miljenka Bratoša, u neposrednoj blizini dva restorana („Buono“ i „Shizuku Japanese cuisine“) i dvadesetak privatnih apartmana, aktivno je gradilište jednog stambeno-poslovnog objekta, uz odobrenje Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu. Svakodnevni radovi na izgradnji konstrukcije građevine izvode se u vremenu od 8.00 do 15.00 sati, a jučer ujutro već od 6.00 sati. Koriste se mikseri betona, betonske pumpe, električni udarni čekići (torne), električne pile, brusilice i sličan alat. Svi susjedi se bave iznajmljivanjem apartmana i uglavnom im je to jedini izvor prihoda. Turistička sezona već je odavno započela i manje više u svim tim apartmanima borave gosti. Njihovo ogorčenje izazvano nesnošljivom bukom svakodnevno je prisutno, a zabilježeni su i raniji odlasci gostiju od predviđenih. Što je još najgore, negativne recenzije nezadovoljnih gostiju na agencijskim portalima dugoročno će štetiti svim iznajmljivačima. Na naše brojne telefonske upite u službi komunalnog redarstva nas uvjeravaju da su oni tu nemoćni. Teško je ne zapitati se koje su to ‘opravdane okolnosti’ rukovodile Gradske vlasti da se odobre ovakvi radovi u jeku turističke sezone’, stoji u mailu koji je potpisan s ‘Ogorčeni susjedi’.

Inače valja napomenuti kako, iako u mailu stoji da je susjedima rečeno da za to gradilište postoji dozvola za radove, u popisu odobrenih gradilišta u sezoni nigdje se ne spominje ulica Miljenka Bratoša.

Također valja napomenuti kako se na popisu zaista nalazi i jedno gradilište za koje je zadana samo čestica zemlje, a prema podacima Zemljišnika nalazi se negdje na Šetalištu kralja Zvonimira, odnosno u Uvali Lapad. Ipak, s obzirom na stanje katastra i zemljišnih knjiga u Hrvatskoj moguće je da su ti podaci netočni. Ukoliko je riječ o tom gradilištu izvođač tamo ima pravo izvoditi radove samo do 30.06 i to samo u svrhu osiguranja gradilišta.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist