Aktualno

Tvrtkama s juga Hrvatske za investicije u akvakulturi isplaćeno više od milijun i pol kuna

Tvrtkama s juga Hrvatske za investicije u akvakulturi isplaćeno više od milijun i pol kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi dodijeljenih sredstava iz EFR programa, za završena ulaganja u sklopu mjere 2.1. ‘Proizvodne investicije u akvakulturi’ u iznosu nešto većem od tri milijuna kuna.

Među korisnicima kojima su odobrena sredstva nalazi se i njih nekoliko s juga Hrvatske, točnije Obrtu Cvijetko Matković, školjkarstvo “MUŠULA”, iz Stupa, isplaćeno je 280.418,19 HRK za kupnju specijaliziranog vozila za transport i strojeva za čišćenje školjki. Navedeno ulaganje ima za cilj unaprijediti uvjete rada uzgajališta, povećati konkurentnost i proizvodnju do količina i površine definirane povlasticom.

 

Tvrtki NTEE d.o.o. za ribarstvo, trgovinu i inženjering, iz Lovišta, isplaćeno je 956.370,00 HRK za kupnju servisnog plovila. Ulaganjem se postiže modernizacija radnih uvjeta, povećava produktivnost proizvodnje i postiže profitabilnost, zapošljavanje novih djelatnika s poboljšanim radnim uvjetima i uvjetima sigurnosti.

Tvrtki  RIBA-MLJET d.o.o. za usluge, marikulturu i ribarstvo, iz Mljeta, isplaćeno je 583.160,10 HRK za kupnju transportnog plovila, pontona, mreža, konopa, bovi. Navedeno ulaganje doprinosi poboljšanju uvjeta i kvalitete rada na uzgajalištu te povećanju produktivnosti.

 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je isplatila ukupno 28.029.411,05 kuna u sklopu mjere 2.1 ‘Proizvodne investicije u akvakulturi’ iz Europskog fonda za ribarstvo za programsko razdoblje 2007.-2013. godine.

Pročitajte još

‘STVORENE SMO ZA NEBO’ Promocija knjige Tee Perović

Dulist

PROMETNA U KUPARIMA Ozlijeđena osoba prevezena u bolnicu

Dulist

OD IDUĆEG TJEDNA Liječnici će imati pravo prijaviti pacijente privremeno nesposobnima za vožnju

Dulist