Grad

TVRĐAVA IMPERIJAL Franković: Uz muzej, u prostoru bi trebao biti i ugostiteljski objekt

TVRĐAVA IMPERIJAL Franković: Uz muzej, u prostoru bi trebao biti i ugostiteljski objekt

Nakon odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika o raskidu ugovora za koncesiju tvrđave Imperijal na Srđu, poduzetim daljnjim koracima pravne službe Grada Dubrovnika koncesija je izbrisana i iz zemljišnih knjiga. Rješenjem od 2. veljače 2021. Općinski sud u Dubrovniku izbrisao je upis iz teretovnice kojim je bila upisana koncesije na nekretnini u vlasništvu Grada Dubrovnika te Grad sada punopravno može raspolagati svojom imovinom, odnosno tvrđavom Imperijal.

-Cilj nam je prvo napraviti projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju tvrđave Imperijal. Tvrđavom bi gospodarila javna ustanova Muzej Domovinskog rata. Uz sami muzej u prostoru bi bio i popratni ugostiteljski objekt, ali kao dio cjeline kojom bi gospodarila javna ustanova, koja se već pokazala uspješnom i u ovim okolnostima u kojima je djelovala. Muzej je godišnje privlačio veliki broj posjetitelja, a kada se cijeli prostor obnovi i adaptira sigurni smo kako će to sve skupa biti puno bolje od ovoga kako je bilo do sada. Moći ćemo našu noviju povijest prezentirati na način primjeren gradu, ali i stradanjima koja su se događala u Dubrovniku – rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Namjera je projekt obnove tvrđave Imperijal prijaviti na neki od budućih EU natječaja, u skladu s politikom ove gradske uprave o maksimalnom korištenju europskih fondova.

Podsjetimo, jednoglasnom odlukom vijećnika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, na 30. sjednici održanoj 4. lipnja 2020. godine, prihvaćena je odluka o utvrđenju raskida Ugovora o koncesiji tvrđave Imperijal, zaključenog između Grada Dubrovnika i Razvoj Golf d.o.o. 25. ožujka 2009. godine.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist