Aktualno

TUŽNO SJEĆANJE Prije 25 godina u Velikom Zatonu izgubljena su tri mlada života

Na današnji dan 3. kolovoza 1995. godine, dan prije početka vojno-redarstvene akcije Oluja, u nasumičnom granatiranju srpskog i crnogorskog agresora na dubrovačko područje izgubljena su tri mlada života.

Posljednje granate koje su pale na uže područje grada su u popodnevnim satima ispaljene na Veliki Zaton nakon dugog razdoblja primirja.

Ono što je trebao biti bezbrižno proveden dan na kupanju pretvorio se u noćnu moru – mlade živote nepovratno su izgubili pripadnik 163. brigade HV Frano Goić (24), Danijela Spajić (25) i Orsat Domaćin (17), svi iz Dubrovnika, dok je troje Orsatovih prijatelja – Romana Tomić, Lukša Pavličević i Nikša Matić – u tom granatiranju teško ranjeno.

Inače, na području Dubrovačko-neretvanske županije tijekom Domovinskog rata poginulo je 92 civila, a od toga 15 djece do 18 godina starosti. Ukupan broj civilnih invalida Domovinskog rata broji više od 140 osoba, a među njima je 36 djece, koji su u vrijeme ranjavanja imali manje od 18 godina.

Pročitajte još

‘VI STE NAŠ PONOS’ Svečano promovirani prvostupnici i magistri Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

IZVUKLI KOLICA, VRŠE, GUME… Velika akcija čišćenja mora u ACI marini Dubrovnik

Dulist

KONAČNO, NAKON POPUŠTANJA MJERA Upriličen Dan poezije u Domu za starije osobe Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija