Sport

TUŽAN DAN… ‘Prije 18 godina izgubili smo jednog od svojih najdražih sinova, Iva Ivaniša’

TUŽAN DAN... 'Prije 18 godina izgubili smo jednog od svojih najdražih sinova, Iva Ivaniša'

Stigao je još jedan 16. kolovoz, datum koji će među ljubiteljima vaterpola i navijačima Juga, biti obilježen kao tužan dan kada smo prije osamnaest godina izgubili jednog od svojih najdražih sinova, Iva Ivaniša, legendu Juga i hrvatskog vaterpola.

Dvadesetsedmogodišnji bek koji je u gruškom plivalištu prošao sve Jugove kategorije i ostavio trajan pečat svojom igrom i osobnošću, igrom nesretne sudbine završio je život roneći na dah s prijateljima u blizini otočića Bobare u akvatoriju rodnoga Cavtata. Znači, onako kako ga je u najvećem dijelu i proveo – u vodi, morskoj vodi.

Uspješnu vaterpolsku karijeru započeo je 1991. godine igrajući za VK Jug s kojim je osvojio naslov prvaka Europe, Kup LEN, dva Prvenstva Hrvatske i tri nacionalna kupa. Od 1994. do 1996. nastupao je i za zagrebačku Mladost s kojom je osvojio dva Prvenstva Hrvatske i naslov prvaka Europe.
Od 1996. nastupao je za Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju s kojom je osvojio srebrna odličja na Mediteranskim igrama u Bariju 1997. i Europskom prvenstvu u Firenci 1999. Sudjelovao je i na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000.

-Uspomene na Iva trajno su urezane u nas. Ponosni smo što smo ga imali čast poznavati i naše misli uvijek će biti uz Ivovu obitelj i prijatelje – ističu iz Juga.

Izvor: Vaterpolski klub Jug AO

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist