Grad

TURIZAM U SIJEČNJU U Dubrovniku ostvareno 65 posto turističkog prometa 2019. godine

Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je u siječnju 2022. ostvareno 7 166 dolazaka i 24 916 noćenja, odnosno 259 posto više u dolascima te 209 posto više u noćenjima u odnosu na siječanj prošle godine. Pri tome su strani turisti ostvarili 3 561 dolazak i 15 785 noćenja, dok su domaći turisti ostvarili 3 605 dolazaka i 9 131 noćenje. U odnosu na rekordnu 2019. godinu, u siječnju je ostvareno 65 posto turističkog prometa u noćenjima te 42 posto u dolascima.

Najviše gostiju koji su u Dubrovniku boravili tijekom siječnja bilo je iz Hrvatske, BiH, SAD-a, Rusije i Njemačke. Prema vrsti smještaja u siječnju je u hotelima ostvareno 5 486 dolazaka i 14 782 noćenja te u privatnom smještaju 1 085 dolazaka i 6 614 noćenja. Prema posljednjim podacima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, trenutno u Dubrovniku boravi oko 510 turista, a najviše ih je iz Hrvatske, SAD-a, BiH, Rusije i Ujedinjenog Kraljevstva.

Trenutno je u Dubrovniku otvoreno osam hotela, a u redovnom zračnom linijskom prometu tijekom veljače 2022. Croatia Airlines nas povezuje s Zagrebom, dok Trade Air operira prema  Splitu i Rijeci. Osim njih, Turkish Airlines povezuje Dubrovnik s Istanbulom. U charter prometu, od 21.02. najavljene su operacije Freebird Airlines Europe koji će nas povezivati s Parizom, Dusseldorfom, Hamburgom, Londonom, Manchesterom, Frankfurtom, Brusselsom, Berlinom. Ovi letovi su u organizaciji putničke agencije Wtouristic.

Pročitajte još

Vatrogasci imali 9 intervencija, došlo i do oštećenja na Autobusnom kolodvoru

Dulist

Zbog vjetra preko mosta ne mogu autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikli

Dulist

Potpisana Povelja o bratimljenju Dubrovnika i Sorrenta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija