Grad

Franković: ‘Biti proglašen najboljom kulturnom destinacijom u 2019. godini je čast, ali i obveza’

Biti proglašen najboljom kulturnom destinacijom u 2019. godini je čast, ali i obveza – poručio je gradonačelnik Mato Franković na svom Facebook profilu prilikom proglašenja Dubrovnika najboljom kulturnom destinacijom za 2019. godinu od strane brojnih čitatelja i korisnika popularne američke turističke platforme AFAR.

– Sljedeća godina je 40. godina od uključenja Dubrovnika na UNESCO- vu listu svjetske baštine, 70. godina Dubrovačkih ljetnih igara i 2019. je i Orlandova godina. Ulaganja u kulturu i povijesnu baštinu su ulaganja u budućnost. Za par dana otvaramo izložbu ‘Dubrovnik Grad s ožiljkom’. Izložbu otvaramo u zgradi Ujedinjenih naroda i to je još jedno veliko priznanje našem Gradu i svemu onome što radimo u promociji našeg Grada. Kako bismo bolje baštinili budućnost i cijenili mir, ključno je sjećati se svega onog što je bilo u našoj nedavnoj povijesti – istaknuo je Franković.

Podsjetimo, riječ je o priznanju kojeg ova organizacija dodjeljuje u sklopu kategorije destinacija, a upravo je Dubrovnik ostvario najviše glasova brojnih američkih ljubitelja putovanja.

-Kulturno-povijesna baština, odlična turistička infrastruktura i visoko kvalitetna usluga čine Dubrovnik i u turističkom smislu, gradom za sva godišnja doba. Posebnu važnost u ukupnoj ponudi zauzima kulturna ponuda, od samog značenja grada koji sljedeće godine obilježava 40 godina UNESCO zaštite, do brojnih festivala, koncerata i ostalih kulturnih manifestacija koje naši gosti rado posjećuju. Time je AFAR priznanje za najbolju kulturnu destinaciju najbolja potvrda kvalitete i odlično izbalansirane kulturne ponude, kako za domaće, tako i za strane posjetitelje – komentirala je i Romana Vlašić, direktorica TZ grada Dubrovnika.

U Hrvatskoj je od siječnja do kraja studenog ove godine s tržišta SAD-a ostvareno oko 580.000 dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 23 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima. Listu najpopularnijih hrvatskih destinacija koje američki turisti najradije biraju predvodi Dubrovnik u kojem je ostvareno više od 140.000 dolazaka i oko 410.000 noćenja američkih turista.

Pročitajte još

Skala jutros nije zaplovila prema Lokrumu

Dulist

Dubska i Neumska ulica dobivaju nove cjevovode vodoopskrbe

Dulist

TURISTIČKO VIJEĆE Započeo je oporavak, vidljiv je porast broja turista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija