Grad

Franković: ‘Biti proglašen najboljom kulturnom destinacijom u 2019. godini je čast, ali i obveza’

Franković: 'Biti proglašen najboljom kulturnom destinacijom u 2019. godini je čast, ali i obveza'

Biti proglašen najboljom kulturnom destinacijom u 2019. godini je čast, ali i obveza – poručio je gradonačelnik Mato Franković na svom Facebook profilu prilikom proglašenja Dubrovnika najboljom kulturnom destinacijom za 2019. godinu od strane brojnih čitatelja i korisnika popularne američke turističke platforme AFAR.

– Sljedeća godina je 40. godina od uključenja Dubrovnika na UNESCO- vu listu svjetske baštine, 70. godina Dubrovačkih ljetnih igara i 2019. je i Orlandova godina. Ulaganja u kulturu i povijesnu baštinu su ulaganja u budućnost. Za par dana otvaramo izložbu ‘Dubrovnik Grad s ožiljkom’. Izložbu otvaramo u zgradi Ujedinjenih naroda i to je još jedno veliko priznanje našem Gradu i svemu onome što radimo u promociji našeg Grada. Kako bismo bolje baštinili budućnost i cijenili mir, ključno je sjećati se svega onog što je bilo u našoj nedavnoj povijesti – istaknuo je Franković.

Podsjetimo, riječ je o priznanju kojeg ova organizacija dodjeljuje u sklopu kategorije destinacija, a upravo je Dubrovnik ostvario najviše glasova brojnih američkih ljubitelja putovanja.

-Kulturno-povijesna baština, odlična turistička infrastruktura i visoko kvalitetna usluga čine Dubrovnik i u turističkom smislu, gradom za sva godišnja doba. Posebnu važnost u ukupnoj ponudi zauzima kulturna ponuda, od samog značenja grada koji sljedeće godine obilježava 40 godina UNESCO zaštite, do brojnih festivala, koncerata i ostalih kulturnih manifestacija koje naši gosti rado posjećuju. Time je AFAR priznanje za najbolju kulturnu destinaciju najbolja potvrda kvalitete i odlično izbalansirane kulturne ponude, kako za domaće, tako i za strane posjetitelje – komentirala je i Romana Vlašić, direktorica TZ grada Dubrovnika.

U Hrvatskoj je od siječnja do kraja studenog ove godine s tržišta SAD-a ostvareno oko 580.000 dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 23 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima. Listu najpopularnijih hrvatskih destinacija koje američki turisti najradije biraju predvodi Dubrovnik u kojem je ostvareno više od 140.000 dolazaka i oko 410.000 noćenja američkih turista.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist