Zanimljivosti

TURISTIČKA ZAJEDNICA U SYDNEYU Velik interes Australaca za Dubrovnik

vlasic australija 2

U Sydneyu, u Australiji, 21. i 22. kolovoza 2018. održao se sajam The Travel Industry Expo, poslovni sajam s naglaskom na MICE i Luxury segment.

Na sajmu su sudjelovali izlagači iz 60 svjetskih destinacija te oko 700 turističkih agenata i touroperatora. Na sajmu je izlagač bila i Turistička zajednica grada Dubrovnika, zajedno s Turističkom zajednicom grada Zagreba.
U okviru programa Experience hub na sajmu, direktorica TZ grada Dubrovnika, Romana Vlašić održala je posebnu prezentaciju turističke ponude Dubrovnika. Uz poslovne sastanke koji su se održavali u sajamskom prostoru, održan je niz seminara na temu marketinga u turizmu i ključnih izazova u MICE i luksuznom turizmu.

Štand TZG Dubrovnika i TZG Zagreba posjetila je konzulica u Generalnom konzulatu RH, Nives Fröhlich.
Turistički agenti i touroperatori iskazali su veliki interes za organizaciju putovanja u Hrvatsku, a posebno za Dubrovnik. Izrazili su potrebu veće prisutnosti i promocije u Australiji i konkretnih poslovnih kontakata s predstavnicima turistickih agencija i hotela iz Hrvatske.

Australija je cjelogodišnje i brzo rastuće turističko tržište. U Dubrovniku su turisti iz Australije prošle godine bili na sedmom mjestu u ukupnom turističkom prometu s ostvarenih 45157 dolazaka, odnosno 24 % povećanja u odnosu na 2016. godinu i ostvarenih 121 443 noćenja, porast od 25 % u odnosu na prethodnu godinu. Od početka 2018. godine do 25. kolovoza u Dubrovniku je boravilo 37 147 australskih turista. U istom razdoblju s australskog turističkog tržišta ostvareno je 96 440 noćenja. Osim ljetnih odmora na našoj prekrasnoj obali i otocima, Australci sve više tijekom cijele godine posjećuju cijelu Hrvatsku, a od posebnog interesa je kultura i baština pod zaštitom UNESCO-a. U tom smislu je veliki interes i za organizacijom korporativnih i insentiv putovanja, kao i organizacija vjenčanja.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Grad

Dulist

MOĆ PRIRODE Doznajte kojih 5 začina pomaže u pamćenju i koncentraciji!

Dulist

Tiktoker iz SAD-a otkrio zašto ne bi mogao živjeti u Dubrovniku

Dulist