Crna kronika

Trojac lažirao prometnu nesreću i pokušao ‘izmusti’ novac od osiguranja

Trojac lažirao prometnu nesreću i pokušao 'izmusti' novac od osiguranja

Trojica muškaraca u dobi od 36, 39 i 40 godina osumnjičeni su za kazneno djelo pokušaja prijevare. Naime, kako javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su u večernjim satima 21. veljače ove godine, s unaprijed stvorenom namjerom i dogovorom te lažnim prikazivanjem činjenica, policiji prijavili prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila u mjestu Mihanići u Konavlima. U navodnoj prometnoj nesreći su sudjelovali 39-godišnjak kao vozač vozila dubrovački registarskih oznaka i 40-godišnjak kao vozač drugog vozila, također dubrovačkih registarskih oznaka.
Izvršenim očevidom na mjestu događaja, temeljem analiza oštećenja na vozilima, definiranog položaja i strukture tragova na mjestu nesreće, zatečenog konačnog položaja vozila, analizom dinamičkih i kinematskih elemenata sudarnog procesa i kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da oštećenja na osobnim vozilima nisu sukladna i nastala međusobnim sudarom te je zaključeno da je prometna nesreća fingirana.
Također je utvrđeno da je 39-godišnjak na temelju lažnih podataka podnio odštetni zahtjev osiguravajućem društvu u iznosu od 290 tisuća kuna. Analitičkom obradom podataka utvrđeno je da je 36-godišnjak prije, za vrijeme i nakon sudara koordinirao kretanje oba vozača, sudionika nesreće.
Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist