Aktualno

Trodnevna proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Ovogodišnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u organizaciji Grada Dubrovnika, donosi trodnevni program. U utorak, 3. kolovoza premijerno će se prikazati film ”Slike rata’, u 20:30 sati u kinu Slavica. Riječ je o trodijelnoj dokumentarnoj seriji koja se bavi ratnim fotografskim putem naša tri poznata fotoreportera: Zorana Filipovića Zoroa, Matka Biljka i Patrika Maceka. Njihove fotografije s prvih linija fronte ubrajaju se u najvažnije dokumente Domovinskog rata. U prvoj epizodi, koju kao redatelj i scenarist potpisuje novinar Gordan Malić, o svojim fotoreportažama iz Vukovara, Dubrovnika, Sarajeva i ratnim događanjima kojima je svjedočio svojom kamerom i fotografijama, a koje su prenosili najutjecajniji svjetski magazini Vogue, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Life, Le Figaro govori Zoran Filipović Zoro.
U srijedu 4. kolovoza održava se virtualna izložba Muzeja Domovinskog rata ‘Dani ponosa 1991. – 1995.’ uz 30. obljetnicu herojske obrane Grada, s početkom u 18 sat u tvrđavi Imperijal i na www.mdrd.hr. Isti dan Muzej Domovinskog rata Dubrovnik priredit će izložbu i u Blatu na Korčuli ‘Oluja 1995.’, koja se otvara u 21 sat u Maloj dvorani Doma kulture. U četvrtak, 5. kolovoza virtualna izložba Muzeja Domovinskog rata ‘Dani ponosa 1991. – 1995.’ bit će prikazana i ispred Crkve sv. Vlaha s početkom u 21 sat.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ O RAMPI PREMA SRĐU ‘Ništa nećemo napraviti bez suglasnosti stanovnika Bosanke. Nema šanse!’

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

IUC slavi 50. obljetnicu osnutka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija