Aktualno

Trodnevna proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Ovogodišnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u organizaciji Grada Dubrovnika, donosi trodnevni program. U utorak, 3. kolovoza premijerno će se prikazati film ”Slike rata’, u 20:30 sati u kinu Slavica. Riječ je o trodijelnoj dokumentarnoj seriji koja se bavi ratnim fotografskim putem naša tri poznata fotoreportera: Zorana Filipovića Zoroa, Matka Biljka i Patrika Maceka. Njihove fotografije s prvih linija fronte ubrajaju se u najvažnije dokumente Domovinskog rata. U prvoj epizodi, koju kao redatelj i scenarist potpisuje novinar Gordan Malić, o svojim fotoreportažama iz Vukovara, Dubrovnika, Sarajeva i ratnim događanjima kojima je svjedočio svojom kamerom i fotografijama, a koje su prenosili najutjecajniji svjetski magazini Vogue, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Life, Le Figaro govori Zoran Filipović Zoro.
U srijedu 4. kolovoza održava se virtualna izložba Muzeja Domovinskog rata ‘Dani ponosa 1991. – 1995.’ uz 30. obljetnicu herojske obrane Grada, s početkom u 18 sat u tvrđavi Imperijal i na www.mdrd.hr. Isti dan Muzej Domovinskog rata Dubrovnik priredit će izložbu i u Blatu na Korčuli ‘Oluja 1995.’, koja se otvara u 21 sat u Maloj dvorani Doma kulture. U četvrtak, 5. kolovoza virtualna izložba Muzeja Domovinskog rata ‘Dani ponosa 1991. – 1995.’ bit će prikazana i ispred Crkve sv. Vlaha s početkom u 21 sat.

Pročitajte još

Radionice za odgajatelje koji u izazovnim vremenima brinu o djeci ranog i predškolskog uzrasta

Dulist

ŠTO SE KRIJE IZA MISTERIOZNOG NESTANKA HARISA METHADŽOVIĆA? Majku je izgubio kao dječak, bolest ga je odvela u ovisnost. Svaki trag gubi mu se 2018.

Leona Rašica

Osnovana inicijativa TUP – urbana četvrt, zatražili sastanak s gradonačelnikom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija