DuList IN

Triler “Osveta” večeras u Slavici

Triler "Osveta" večeras u Slavici

Francuski psihološko-ljubavni triler „Osveta“ redatelja Etiennea Faurea prikazat će se večeras u 21:30 sati u Ljetnom kinu Slavica.

Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Festivalom igranog filma u Puli, iz međunarodnog programa Europolis, večeras donose psihološko-ljubavni triler poznatog francuskog redatelja Etiennea Faurea. Proslavljen po kratkometražnim i srednjemetražnim dokumentarcima, Etienne Faure u isto vrijeme je i autor scenarija te u novije vrijeme i  producent svojih filmova (In extremis iz 2000. i Des illusions iz 2009.godine). Posljednji Faureov film,  koji će festivalska publika imati priliku pogledati – „Osveta“(Désordres) prati život profesora povijesti i zemljopisa Vincenta i njegove žene Marie.
Oni sa sinom napuštaju Pariz kako bi živjeli na farmi na jugu Francuske. Dok Vincenta veseli život na selu, Marie nije pretjerano oduševljena, a dodatni nemir u čitavu obitelj unijet će posjet njegovog učenika Thibaulda.

U glavnim ulogama su Isaach De Bankolé, Sonia Rolland, Jean-Christophe Bouvet, Estelle Simon te mlada glumačka nada Niels Schneider koji je ostvario zapažene uloge u filmovima kanadskog redatelja Xaviera Dolana „Izmišljene ljubavi“ (Les amours imaginares) i „Ubio sam majku“ (J'ai tué ma mère).

Film je titlovan na hrvatski i engleski jezik, a ulaznice su dostupne online te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači, na Stradunu i na ulazu, sat vremena prije same izvedbe, po cijeni od 30 kuna. Osim „Osvete“ u, Dubrovčanima omiljenom Ljetnom kinu Slavica koje je nedavno otvoreno nakon pet godina stanke, prikazat će se i film „ Zbogom kraljice“ 28. srpnja.

Foto: DLJI

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist