Kultura

TRI ŽENE I HAMLET ‘Lektirni tjedan’ u Kazalištu Marina Držića!

Kazalište Marina Držića nastavlja s predstavama za djecu i mlade, a ovoga tjedna na repertoaru su čak dva ‘lektirna naslova’! ‘Tri žene’ u produkciji Tigar Teatra zaigrat će 1. travnja u 20 sati, a tekst Vedrane Klepice režirao je Roberta Raponja. Već dan poslije – 2. travnja u 20 sati na rasporedu je ‘Hamlet – evidencija zločina jedne monarhije’ u režiji Livije Pandur.

Dramski omnibus ‘Tri žene’ koncentrira se na život i rad vjerojatno tri najvažnije spisateljice ovih prostora s prijelaza 19. na 20. stoljeće – Marije Jurić Zagorke, Ivane Brlić Mažuranić i Dragojle Jarnević. Ove značajne književnice nisu samo relevantne pojave na domaćoj književnoj sceni. One su dug čije utjecaje sasvim sigurno živimo još i danas. U predstavi igraju: Blanka Bart, Helena Minić Matanić i Tatjana Bertok Zupković.

‘Hamlet – evidencija zločina jedne monarhije’ je komad Tibora Hrsa Pandura i Livije Pandur prema dramama ‘Dan umorstava u povijesti o Hamletu’ Bernarda-Marie Koltèsa i ‘Hamlet’ Williama Shakespearea. Ova suvremena adaptacija kultnog teksta na Velikoj Sceni uprizorena je s četira lica – Ofelija (Marija Šegvić), Hamlet (Nikša Arčanin), Gertruda (Mirej Stanić) i Klaudije (Zdeslav Čotić).

Rezervacije za sve izvedbe su moguće na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr. Online prodaja: ulaznice.hr / kmd.hr.

Pročitajte još

Matica hrvatska Dubrovnik ovaj tjedan predstavlja dva naslova

Dulist

[FOTO] Miranda Rako Kuzmanić i Ivana Jovanović Trostmann izložile ‘Čar boje’ u Rimu

Dulist

VELIKI USPJEH KOLARINA Predstava ‘KARAOKE SHOW’ ide na XV Gumbekove dane!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija