Kultura

TRI ŽENE I HAMLET ‘Lektirni tjedan’ u Kazalištu Marina Držića!

Kazalište Marina Držića nastavlja s predstavama za djecu i mlade, a ovoga tjedna na repertoaru su čak dva ‘lektirna naslova’! ‘Tri žene’ u produkciji Tigar Teatra zaigrat će 1. travnja u 20 sati, a tekst Vedrane Klepice režirao je Roberta Raponja. Već dan poslije – 2. travnja u 20 sati na rasporedu je ‘Hamlet – evidencija zločina jedne monarhije’ u režiji Livije Pandur.

Dramski omnibus ‘Tri žene’ koncentrira se na život i rad vjerojatno tri najvažnije spisateljice ovih prostora s prijelaza 19. na 20. stoljeće – Marije Jurić Zagorke, Ivane Brlić Mažuranić i Dragojle Jarnević. Ove značajne književnice nisu samo relevantne pojave na domaćoj književnoj sceni. One su dug čije utjecaje sasvim sigurno živimo još i danas. U predstavi igraju: Blanka Bart, Helena Minić Matanić i Tatjana Bertok Zupković.

‘Hamlet – evidencija zločina jedne monarhije’ je komad Tibora Hrsa Pandura i Livije Pandur prema dramama ‘Dan umorstava u povijesti o Hamletu’ Bernarda-Marie Koltèsa i ‘Hamlet’ Williama Shakespearea. Ova suvremena adaptacija kultnog teksta na Velikoj Sceni uprizorena je s četira lica – Ofelija (Marija Šegvić), Hamlet (Nikša Arčanin), Gertruda (Mirej Stanić) i Klaudije (Zdeslav Čotić).

Rezervacije za sve izvedbe su moguće na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr. Online prodaja: ulaznice.hr / kmd.hr.

Pročitajte još

Završna izložba maturanata slikarskog odjela Umjetničke škole ovog petka u Galeriji mladih

Dulist

Subotu provedite u Umjetničkoj galeriji!

Dulist

U Sarajevu održana promocija knjige u čast Balda Bogišića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija