Županija

Tri tisuće sadnica maslina ukrasit će Pelješac!

Tri tisuće sadnica maslina ukrasit će Pelješac!

U cilju obnove maslinarstva na dubrovačkom području, već petnaestu godinu Rotary club Dubrovnik provodi besplatnu raspodjelu sadnica maslina, posebno za ona područja u kojima su od šumskih požara stradali maslinici.

Ove godine broj sadnica je došao do brojke od tri tisuće, što je znatno više od uobičajenih tisuću koje je Rotary club Dubrovnik do sada donirao svake godine. Poticaj za akciju ove godine su požari na Pelješcu u kojima je izgorjelo više od 3500 hektara poljoprivrednih i šumskih površina, unutar kojih i velik broj stabala maslina.
U akciju su pozvani hrvatski Rotary clubovi i prijatelji iz inozemstva. Odaziv je bio velik, tako da će u zajedničkoj akciji, na svojevrsnom Rotary danu, u subotu, 26. veljače u 11.00 sati, istodobno u Stonu, Janjini i Trsteniku biti podijeljeno tri tisuće potrebnih sadnica maslina prema unaprijed utvrđenom popisu.

Zajedno s ovogodišnjom akcijom, u proteklih 15 godina Rotary club Dubrovnik ukupno je podijelio 17.000 sadnica maslina u Dubrovačkom Primorju, Konavlima, Župi i Rijeci Dubrovačkoj.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist