Crna kronika

Tri mladića ‘pala’ s četiri kilograma marihuane, pola namjeravali preprodati

Tri mladića 'pala' s četiri kilograma marihuane, pola namjeravali preprodati

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u zadnja je tri dana završila dva uspješna kriminalistička istraživanja vezano za kriminalitet droga i imovinski kriminalitet – rekao je na konferenciji za medije ovog petka voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica. U prvom slučaju, Odjel kriminaliteta droga u suradnji s Postajom granične policije Gruda i uz asistenciju Interventne jedinice policije Dubrovnik, završio je kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe od čega su dvije s područja Grada Dubrovnika, a jedna je s područja Župe dubrovačke.

-Radi se o mlađim osobama, 21, 23 i 25 godina, a dvojica se sada nalaze u istražnom zatvoru. Prilikom njihovih uhićenja, a i kasnijim pretragama, kod njih je pronađeno ukupno 4 kilograma i 339 grama marihuane, 14 grama speeda. Pola količine marihuane već je bilo pripremljeno za daljnju preprodaju, u 36 vrećica – rekao je Tikvica.

Naime, u večernjim satima ponedjeljka, 24. veljače, na području Konavala, u blizini državne granice s Crnom Gorom, zaustavljeno je osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka u kojem su se nalazile dvije muške osobe u dobi od 25 i 21 godinu, a koji su nakon zaustavljanja pokušali pobjeći, pri čemu je mlađi muškarac od sebe odbacio crnu plastičnu vreću. Obojica muškaraca su brzo sustignuti, a u odbačenoj vreći pronađena su dva paketa marihuane ukupne težine 2 kilograma. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da droga potječe iz Crne Gore te je bila namijenjena daljnjoj preprodaji konzumentima s dubrovačkog područja.

Nadalje, policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave su, također temeljem prethodnih saznanja, a temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku, tijekom jučerašnjeg dana obavili pretragu osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka u vlasništvu 23-godišnjaka. Pretragom vozila je u prtljažnom prostoru pronađeno 36 pakiranja s ukupno 2.313 g marihuane. Pakiranja su bila od 100 i 50 grama. U drugim skrivenim dijelovima vozila pronađeno je još 26 grama marihuane i manja količina amfetamina.
Zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama sva trojica muškaraca kazneno su prijavljena, a 23-godišnjak i 21-godišnjak su, uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist