DuList IN

TREĆI VIKEND FESTIVALA Odgađa se koncert Nena Belana, ali nemojte propustiti Torta party, radionice…

Kolende u Kabogi 181221 1

Deveti dubrovački zimski festival u svom trećem vikendu nastavlja s nizom raznolikih programa za sve uzraste na više lokacija, iako se zbog najave nepovoljne vremenske prognoze dio programa odgađa. Tako će se koncert ‘Rock galama’ Nena Belana i Fiumensa na Stradunu umjesto sutra, na velikoj festivalskoj pozornici održati 20. prosinca u 21 sat.

Turistička zajednica grada Dubrovnika u sklopu ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala, u subotu, 10. prosinca organizira tradicionalni humanitarni ‘Torta Party’ na kojem će u 11 sati nastupiti Domenica. Ove godine, zbog najave lošeg vremena, Torta party će se održati u Studentskom centru Dubrovnik.

Na programu ‘Šarene zime u Uvali’ sutra, 10. prosinca u podne je likovna radionica ‘Grinch’ pod vodstvom Art studija Kantunić, koja će se zbog najavljene kiše održati u prostoru Sunset Nobilisa u Uvali Lapad. Na istom mjestu Kulturno društvo Aster izvest će lutkarsku predstavu za djecu ‘Orlando’ u 13:30.

U okviru programa ‘Božić u Kabogi’, koji se ostvaruje u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara sa zakladom Caboga Stiftung, ovog vikenda u jutarnjim satima u ljetnikovcu Bunić-Kaboga održat će se radionica o jeziku, običajima i učenju kolende pod nazivom ‘Kolende u susjedstvu Kaboge’. Umjetničke voditeljice radionice su Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić, a naglasak će biti na četiri kolende iz susjedstva ljetnikovca: Dubrovnika, Zatona, Rijeke dubrovačke i Gromače. Nastup Dječjeg zbora Dubrovnik i njegove Radionice kolende i božićne pjesme ‘Kolenda Kabogi’ održat će se u nedjelju 18. prosinca u 11 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

U sklopu programa Božić u Svetoj Obitelji u Mokošici od 14 sati Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika održat će radionice izrade božićnih ukrasa 3D olovkom u klubu mladih Sveti Ivan Pavao II. Uslijedit će ‘Kolenda Mokošici’ u izvedbi Dječjeg zbora Dubrovnik u 16 sati.

Nastavlja se i program ‘AdvenTUP – predbožićna čarolija u tvornici’ koji organizira TUP – urbana četvrt. U subotu i nedjelju, od 12 do 23 sata, pripremljeni su zanimljivi sadržaji za sve uzraste; od blagdanskog sajma dobre mode ‘Vintage i secondhand roba by Ana Carević’ i ‘food marketa’, preko radionica za djecu i odrasle, nogometnog kantuna, do glazbenih i stand-up nastupa.

U Kazalištu Marina Držića i sutra 10. prosinca u 18 sati zaigrat će predstava ‘Zlatno libro – bajke iz dubrovačkog kraja’ u režiji Helene Petković, nastala u koprodukciji s Dubrovačkim ljetnim igrama. Ove bajke pripadaju klasičnim primjerima narodnog usmenog stvaralaštva te

su bogate fantazmagoričnim likovima, napetim ‘dramskim’ situacijama u kojima se na različite načine iskušavaju i nagrađuju kvalitete protagonista, prepune su arhetipskih elemenata koji, čitani iz suvremene vizure, otvaraju prostor za duhovitu i zanimljivu teatralizaciju, a dvije izvedbe na rasporedu su i sljedećeg tjedna, 12. i 13. prosinca.

Prirodoslovni muzej svake subote tijekom prosinca održava Prirodoslovnu božićnu stvaraonicu – kreativnu radionicu izrade božićnih ukrasa za osnovnoškolce.

U nedjelju, 11. prosinca počinju i dječji programi u omiljenoj Stanici Sjeverni pol u Lazaretima. Predstava ‘Zanat vještice Gertrude’ i radionica ‘Napravi snježnu vilu’ koju organiziraju BaluniDu na rasporedu su u 15 sati, nakon čega će u 16:30 uslijediti Advent zumba party Plesno rekreacijskog studija Dubrovnik.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca