DuList IN

TREĆI VIKEND FESTIVALA Odgađa se koncert Nena Belana, ali nemojte propustiti Torta party, radionice…

TREĆI VIKEND FESTIVALA Odgađa se koncert Nena Belana, ali nemojte propustiti Torta party, radionice...

Deveti dubrovački zimski festival u svom trećem vikendu nastavlja s nizom raznolikih programa za sve uzraste na više lokacija, iako se zbog najave nepovoljne vremenske prognoze dio programa odgađa. Tako će se koncert ‘Rock galama’ Nena Belana i Fiumensa na Stradunu umjesto sutra, na velikoj festivalskoj pozornici održati 20. prosinca u 21 sat.

Turistička zajednica grada Dubrovnika u sklopu ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala, u subotu, 10. prosinca organizira tradicionalni humanitarni ‘Torta Party’ na kojem će u 11 sati nastupiti Domenica. Ove godine, zbog najave lošeg vremena, Torta party će se održati u Studentskom centru Dubrovnik.

Na programu ‘Šarene zime u Uvali’ sutra, 10. prosinca u podne je likovna radionica ‘Grinch’ pod vodstvom Art studija Kantunić, koja će se zbog najavljene kiše održati u prostoru Sunset Nobilisa u Uvali Lapad. Na istom mjestu Kulturno društvo Aster izvest će lutkarsku predstavu za djecu ‘Orlando’ u 13:30.

U okviru programa ‘Božić u Kabogi’, koji se ostvaruje u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara sa zakladom Caboga Stiftung, ovog vikenda u jutarnjim satima u ljetnikovcu Bunić-Kaboga održat će se radionica o jeziku, običajima i učenju kolende pod nazivom ‘Kolende u susjedstvu Kaboge’. Umjetničke voditeljice radionice su Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić, a naglasak će biti na četiri kolende iz susjedstva ljetnikovca: Dubrovnika, Zatona, Rijeke dubrovačke i Gromače. Nastup Dječjeg zbora Dubrovnik i njegove Radionice kolende i božićne pjesme ‘Kolenda Kabogi’ održat će se u nedjelju 18. prosinca u 11 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

U sklopu programa Božić u Svetoj Obitelji u Mokošici od 14 sati Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika održat će radionice izrade božićnih ukrasa 3D olovkom u klubu mladih Sveti Ivan Pavao II. Uslijedit će ‘Kolenda Mokošici’ u izvedbi Dječjeg zbora Dubrovnik u 16 sati.

Nastavlja se i program ‘AdvenTUP – predbožićna čarolija u tvornici’ koji organizira TUP – urbana četvrt. U subotu i nedjelju, od 12 do 23 sata, pripremljeni su zanimljivi sadržaji za sve uzraste; od blagdanskog sajma dobre mode ‘Vintage i secondhand roba by Ana Carević’ i ‘food marketa’, preko radionica za djecu i odrasle, nogometnog kantuna, do glazbenih i stand-up nastupa.

U Kazalištu Marina Držića i sutra 10. prosinca u 18 sati zaigrat će predstava ‘Zlatno libro – bajke iz dubrovačkog kraja’ u režiji Helene Petković, nastala u koprodukciji s Dubrovačkim ljetnim igrama. Ove bajke pripadaju klasičnim primjerima narodnog usmenog stvaralaštva te

su bogate fantazmagoričnim likovima, napetim ‘dramskim’ situacijama u kojima se na različite načine iskušavaju i nagrađuju kvalitete protagonista, prepune su arhetipskih elemenata koji, čitani iz suvremene vizure, otvaraju prostor za duhovitu i zanimljivu teatralizaciju, a dvije izvedbe na rasporedu su i sljedećeg tjedna, 12. i 13. prosinca.

Prirodoslovni muzej svake subote tijekom prosinca održava Prirodoslovnu božićnu stvaraonicu – kreativnu radionicu izrade božićnih ukrasa za osnovnoškolce.

U nedjelju, 11. prosinca počinju i dječji programi u omiljenoj Stanici Sjeverni pol u Lazaretima. Predstava ‘Zanat vještice Gertrude’ i radionica ‘Napravi snježnu vilu’ koju organiziraju BaluniDu na rasporedu su u 15 sati, nakon čega će u 16:30 uslijediti Advent zumba party Plesno rekreacijskog studija Dubrovnik.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist