Aktualno

Treba li Dubrovnik slijediti primjer Palma de Mallorce?

Privatni iznajmljivači

Španjolsko turističko odredište Palma de Mallorca zabranilo je lokalnim vlasnicima stanova iznajmljivanje njihovih nekretnina turistima.

Zabrana koja stupa od srpnja posljedica je višestrukih pritužbi stanovnika o povećanju stanarina zbog iznajmljivanja apartmana turistima (za 40 posto od 2013. godine), a tamošnji gradonačelnik smatra kako će njihova odluka postati model ponašanja i drugih gradova na udaru masovnog turizma, javlja BBC.

S druge strane, lokalno udruženje iznajmljivača ističe kako će zbog zabrane brojne obitelji biti financijski zakinute.

Inače, gradska uprava Palma de Mallorce provela je istraživanje prema kojem se broj neprijavljenih apartmana od 2015. do 2017. godine povećao za 50 posto, a španjolski list El Pais ističe kako je u tom gradu od ukupno 11 tisuća apartmana prijavljeno njih tek 645!

Slična priča s manjkom stanova i visokim cijenama za dugotrajnije najmove već godinama pogađa i Dubrovnik pa je zanimljivo zapitati se kako bi ovakva odluka djelovala u dubrovačkom kontekstu.

Opširnije pročitajte ovdje.

Pročitajte još

MALIŠANI IZ PALČICE O SVETOM NIKOLI ‘Sestra je zločesta pa bolje da njoj dođe Krampus’

Dulist

PRODAJA IDE, HRANA SE NE BACA U pulskoj pekarnici dva ‘kruha od jučer’ nude za 7 kuna

Dulist

Predsjednik Zoran Milanović stiže na obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija