Aktualno

TRAŽI SE INVESTITOR Kupari se moraju izgraditi u 4 godine

TRAŽI SE INVESTITOR Kupari se moraju izgraditi u 4 godine

Donesena je odluka o raspisivanju javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari I, uz ugovor o pravu građenja i zakupu na rok od 99 godina.

Realizacija projekta na dijelu kompleksa bivšeg vojnog odmarališta Kupari I od velikog je interesa za Republiku Hrvatsku, čime bi se njezina turistička ponuda obogatila za izgradnju novih hotela s ukupnim smještajnim kapacitetom do 1600 kreveta, kategorije 4 i 5 zvjezdica, naglašavaju niz Ministarstva turizma. Visina investicije procjenjuje se na 150-300 milijuna eura, ovisno o konceptu investitora.

– Ovo je veliki i značajan projekt ne samo za Župu dubrovačku, već i za cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju, ali i turizam Republike Hrvatske jer je riječ o projektu koji će imati značajan pozitivan utjecaj na kvalitetu turističkog proizvoda. Došli smo do visoke faze ovog kompleksnog projekta za koji je od raspisivanja pozivnog natječaja za iskaz interesa početkom ove godine, napravljen obiman posao u koji je bilo uključeno nekoliko ministarstava. Današnja odluka Vlade posebno je značajna jer objedinjuje tri procesa prava i koncesija – prava građenja, koncesije na kulturno i pomorsko dobro – naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

Objava natječaja očekuje se nakon što se dobije i suglasnost Hrvatskog sabora. Od trenutka kada investitor stekne sve dozvole, rok za izvršenje projekta je 48 mjeseci, odnosno četiri godine.

Putem natječaja za neobvezujuću ponudu, objavljenog 16. siječanja 2014. godine, pisma namjere iskazalo je šest investitora, no na natječaj za dostavu obvezujućih ponuda moći će se prijaviti i investitori koji nisu iskazali interes putem prvog kruga. Kriteriji za odabir investitora kroz obvezujuće ponude bit će visina naknade za pravo građenja, visina naknade za zakup hotela Grand te visina naknade za koncesiju na pomorskom dobru.

U slučaju dostave dvije ili više istih ponuda, određuju se dodatni kriteriji kao što su ponuđena visina ulaganja, vrsta i kvaliteta ulaganja, brend, plan zapošljavanja, doprinos razvoju okruženja te održivi razvoj i primjena novih tehnologija.
Uvjeti koji će se tražiti od investitora su iskustvo u realizaciji sličnih projekata, iskustvo u razvoju, planiranju i upravljanju hotelima razine 5*, planirana ulaganja u ovaj projekt od minimalno 100 mil €, dostava Poslovnog plana za razdoblje od 10 godina, dostava dokaza o financijskoj sposobnosti, predaja garancije banaka s rejtingom najmanje BBB.

Pročitajte još

[FOTO] AUTOBIOGRAFIJA VLASTE DELIMAR Predstavljena ‘Voćarska 5’ u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

MARIN FRAGIĆ IZ BRAZILA 40 dana glazbe, pješčanih plaža i gostoljubivosti

Dulist

Prometna nesreća u Mlinima

Dulist