GradUrednički izbor

TRAVA, KOROV, DRAČA Sve se zeleni, samo na krivim mjestima

TRAVA, KOROV, DRAČA Sve se zeleni, samo na krivim mjestima

Početak je srpnja, srce sezone kuca na vrata, a pojedini dijelovi grada i dalje stoje zarasli i nesređeni. Riječ je o uli­cama i javnim površinama koje bi u ovom razdoblju trebale ‘blistati’. Zapravo, čini se da je svake godine ista priča. Već smo lani pisali o istom komunalnom problemu, o zaraslim površinama, no sada se čini kako su ostale i dulje neu­ređenije. Radi se tek o dijelu javnih pro­stora, a gdje su male, ‘zaboravljene’ ulice u koje metla nije odavno ušla?

The best view

Stoga smo učinili đir gradom. Uz Batalu i niz Batalu, na putu do bolnice i oko nje, u poslovnoj zoni, na Pilama i na području oko Petlje – samo su neke od lokacija čiji su dijelovi zara­sli u travu, draču i korov. Prizori su to koji ne bi trebali biti prisutni krajem lipnja. Posebno nas je iznenadio pri­zor na Ilijinoj glavici, u blizini Javne garaže. Trava je prekrila jumbo plakat na kojem se među ostalim ističe izraz ‘the best view’.

Akcije čišćenja?

Što bi se trebalo napraviti? Hoće li se morati građani organizirati? Već smo svjedočili takvoj organizaciji zajednič­kih akcija čišćenja, a u kojoj su uz gra­đane, sudjelovali i djelatnici nadležnih gradskih tvrtki. Bilo je to davno, prije nekoliko godina. No, u svakom slučaju nadamo se kako će se voditi veća briga o izgledu javnih površina.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 29. lipnja 2022.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist