DuList IN

‘Trag u beskraju’ – veliki koncert u čast Oliveru Dragojeviću

'Trag u beskraju' - veliki koncert u čast Oliveru Dragojeviću

Koncert Trag u beskraju održat će se u četvrtak 29. srpnja s početkom u 22 sata ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci. Na koncertu će nastupit Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera. Cijeli koncert imat će direktan prijenos na programu nacionalne televizije HRT2. Na ovom će koncertu publika još jednom imati priliku čuti Oliverove najljepše pjesme poput Cesarice, Galeba, Traga u beskraju, Kad mi dođeš ti i mnogih drugih u izvedbi njegovih kolega glazbenika i prijatelja.

‘Trag u beskraju’, veliki projekt u sjećanje na Olivera Dragojevića zamišljen kao niz događanja koji će podsjetiti na vječni trag koji je Oliver ostavio u naslijeđe generacijama svojih obožavatelja diljem svijeta. Ovaj događaj organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito i planira ovim događanjima obilježiti ljepotu Oliverova stvaralaštva i bogatstvo njegovog glazbenog naslijeđa uz mnoge poznate glazbenike i njegove prijatelje. Glazbeno-umjetnički projekt započinje u ponedjeljak 26. srpnja koncertom na trajektu prema Oliverovoj voljenoj Korčuli. Trajekt plovi na relaciji Split – Vela Luka, a nastupit će Dupini, Tedi Spalato, Marko Tolja, Zorica Kondža, Ante Gelo. Koncert je otvoren za sve koji kupe kartu za trajekt.

Osim koncerta koji je uvertira u događanja posvećena Oliveru Dragojeviću, glazbeniku čije su pjesme spajale svijet i brisale granice, u utorak 27. srpnja bit će svečano otvorenje izložbe ‘Oliver u objektivu Livija Andrijića’ u atriju Centra za kulturu. U četvrtak, 29. srpnja položit će se vijenac na mjesnom groblju, u crkvi će biti recital uz glazbenike Marka Tolju, Antu Gelu i kvartet Sequentia, a vrhunac manifestacije je koncert navečer na pijaci u Veloj Luci s početkom u 22 sata simboličnog naziva Trag u beskraju.

Projekt završava u petak 30. srpnja s jazz koncertom gdje će nastupiti Elvis Stanić Group (Elvis Stanić, Alba Nancinovich, Ivan Popeskić, Damjan Grbac i Branimir Gazdik) s početkom u 21.30 sati.

Oliver će ove godine, treću godinu kako nije na pozornici života, nedaleko od svog doma u Veloj Luci ugostiti brojne svoje glazbenike i prijatelje da rade ono što je i on najviše volio i na ovaj način će zajedno pjevati, slaviti i veseliti se.

Koncert će se održati uz na pijaci ispred crkve sv. Josipa zbog trenutačne epidemiološke situacije prema mjerama i preporukama HZJZ-a. Sve mjere namjera su da se svečani program u čast Oliveru održi na najbolji mogući način poštujući sve potrebne preporuke HZJZ-a te se apelira na individualnu odgovornost, a kroničnim bolesnicima i starijim osobama, odnosno rizičnim skupinama preporučuje se dodatni oprez.

Izvor: Visit Vela Luka, Facebook

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist