Kultura

‘TRAG U BESKRAJU’ Ines Tričković jazzom odala počast svom Oliveru

'TRAG U BESKRAJU' Ines Tričković jazzom odala počast svom Oliveru

Proteklog petka ispred crkve sv. Josipa jazz koncertom Ines Tričković službeno je završena višednevna manifestacija sjećanja na Olivera Dragojevića ‘Trag u beskraju’.

Prvi je put da se ova svjetski poznata i priznata Dubrovkinja s međunarodnom karijerom predstavila Veloj Luci pred mnogobrojnom publikom. Ines Tričković, Oliverova je nećakinja, što je manje poznat podatak budući da je svoju dvadesetogodišnju karijeru gradila u međunarodnim okvirima, pa je tako dobitnica Porina za najbolju izvedbu jazz skladbe s albuma ‘Runjić in Blue’ 2014. godine, a 2016. je nastupila u jednoj od najprestižnijih dvorana na svijetu – newyorškom Carnegie Hallu.

Devedesetminutni koncert svjetskih jazz klasika Ines je izvela s bendom u sastavu Hrvoje Galler na klaviru, Borko Rupena na bubnjevima te Zvonimir Šestak na kontrabasu. Radi se o izuzetnim glazbenicima koji su svoju karijeru, poput Ines, uglavnom gradili izvan granica svoje zemlje, nastupavši diljem svijeta.

-Ovo je za mene iznimno emotivan i težak, ali u isto vrijeme i sretan trenutak. Izabrala sam skladbe koje smo moj dundo i ja zajedno slušali, ponekad zajedno pjevali, za koje znam da ih je jako volio i uz svaku od ovih skladbi je povezana neka naša priča. Puno je utjecao na mene i svojom jednostavnošću i iskrenošću dao mi jedan od ponajboljih savjeta u životu kad sam mu rekla da želim pjevati jazz. Rekao je: ‘Mala, nema ti para od toga ovdje, moraš ići vani!’ i poslušala sam ga. Bilo bi ljepše da je tu, da me sluša, ali ne dvojim kako su sve ove moje emocije i ljubav večeras našle put do njega – izjavila je Ines na kraju koncerta.

Koncert je završio gromoglasnim pljeskom i publikom na nogama koja ju je pozvala na bis, za koji je odabrala za nju, najljepšu njegovu skladbu ‘Ti me vodi preko voda’.

Foto: Saša Prižmić

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist