Aktualno

Tradicionalni susret biskupa s novinarima

Tradicionalni susret biskupa s novinarima

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić održao je danas u samostanu sv. Klare godišnji susret s medijima koji se redovno održava povodom blagdana sv. Franje Saleškog. S ovim se blagdanom poklapa i godišnjica objavljivanja Uzinićevog imenovanja dubrovačkim biskupom.

– Ovim susretom želimo obilježiti dan novinara, a uz to i godišnjicu objavljivanja mog imenovanja dubrovačkim biskupom. Kako su se ta dva datuma poklopila ovo je prava prilika da se uz blagdan sv. Franje Saleškog, koji se slavi 24. siječanja, okupimo i zahvalimo vam za sve što ste činili kroz prošlu godinu. Osobito jer je za nama važan događaj, Susret hrvatske katoličke mladeži, koji ste vi na pravi način odradili.

Zahvalio bih vam na suradnji i na svemu što činite čime se omogućuje da poruka koju Katolička crkva i ovdje u Dubrovniku želi dati može doći do vjernika koji možda nisu redovito u crkvama, ali i do drugih građana, kako bi se vidjelo tko smo i što činimo te da na taj način možemo prevladati neke nepoznanice koje inače postoje – rekao je ovom prilikom biskup Mate Uzinić.

Istaknuo je i kako je uz blagdan sv. Franje Saleškog povezano i objavljivanje poruke pape Franje uz svjetski dan medija, a koji se obilježava 17. svibnja. Tematika ovogodišnje papine poruke jest obitelj, odnosno komunicirati obitelj, privilegirano ozračje susreta u besplatnosti ljubavi.

Pročitajte još

PERICA MARTINOVIĆ Volim Zagreb, ali pravo doma je ‘ođe’, u Gradu!

Ivana Mijić Vulinović

LJETNIKOVCI NA PRODAJU Od ruševine ispod Bourbona do tvornice paste na Ombli

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist