Aktualno

Tradicionalna proslava Feste svetog Vlaha u Bruxellesu

Tradicionalna proslava Feste svetog Vlaha u Bruxellesu

Proslava Feste svetog Vlaha u Bruxellesu održava se šestu godinu zaredom u organizaciji Predstavničkog ureda Dubrovačko–neretvanske županije u suradnji s Maticom hrvatskom Bruxelles, Predstavništvom HTZ-a i Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji.

Ovogodišnja proslava započet će 25. siječnja, predavanjem dr. sc. Stjepana Špoljarića ‘Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike’, u Veleposlanstvu RH u Kraljevini Belgiji. Stjepan Špoljarić, dugogodišnji diplomat Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, predstavit će publikaciju nastalu 2011. godine, povodom 300. obljetnice rođenja znamenitoga svjetskog i hrvatskog znanstvenika.

Proslava Feste nastavit će se u nedjelju, 27. siječnja, svetom misom u hrvatskoj katoličkoj misiji u Belgiji. Svečano otvaranje Feste u Bruxellesu započet će čitanjem proglasa Feste ovogodišnjih festanjula Paule Letunić i Iris Ljubičić, te puštanjem golubica kao simbola slobode i mira ispred katedrale Sv. Mihaela i Gudule. Nakon svečanog otvaranja, u kapelici katedrale, održat će se tradicionalni vjerski obred blagoslova grla – grličanje.

Proslava Feste svetog Vlaha nastavit će se večerom od Kandelore u hrvatskom restoranu u Bruxellesu gdje će sudionici imati priliku uživati u tradicionalnim dubrovačkim specijalitetima.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist