Aktualno

TRADICIJA KOJA ŽIVI Dubrovački trombunjeri narasli za pet novih članova

TRADICIJA KOJA ŽIVI Dubrovački trombunjeri narasli za pet novih članova

U subotu, 19. siječnja 2019. održana je redovna godišnja skupština Društva dubrovačkih trombunjera u Komolcu na Tenturiji. Od ukupno 59 skupštini je nazočilo 40 redovnih članova. Iz redovnog članstva Skupština je isključila dva člana zbog objektivnih razloga, dva člana su postali počasni članovi, a ujedno je primila pet novih članova.

Za ovu godinu Trombunjeri su, kako pišu u svom izvješću sa redovne godišnje skupštine, potvrdili plan kojeg čini 45 nastupa od kojih više od 15 izvan naše županije, te su prihvatili plan rada i financijske planove za 2019. i 2020. Božo Čanić je dobio priznanje za čak 25 nastupa u prošloj godini i ujedno je izabran za barjaktara u 2019.

Prvi sljedeći nastup je na Festi svetog Vlaha za kojeg pozivaju ove godine čak sedam postrojbi i to tri bratimljene postrojbe – Rapske samostreličare, Požešku gradsku stražu, Kostelsku pistolu te Viteško alkarsko društvo, Varaždinsku građansku gardu, Kliške uskoke, a posebno im je drago da je Skupština donijela odluku da od ove godine redovno pozivaju i Zaštitno-počasnu bojnu kao predstavnike državnog vrha.

U ovoj godini pored redovnog posla Društvo je stavilo zadatak sašiti nove odore i izraditi barjak te odraditi pripremu za proslavu 50 godina trombunjera u 2020.

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist