Aktualno

TOPLINA I JUŽINA Stiže nam pustinjski pijesak iz Afrike

TOPLINA I JUŽINA Stiže nam pustinjski pijesak iz Afrike

Tijekom iduća dva dana u naše će krajeve stizati i sve više vlage, ali i pustinjskog pijeska iz Afrike.

Naime, prema vremenskoj prognozi koju donosi HRT, razdoblje neuobičajene topline nastavit će se i idućih dana, no u unutrašnjosti će dnevna temperatura zraka biti ipak niža, a na Jadranu će jugo još pojačati kako se ciklona iz zapadnog Sredozemlja bude približavala našim krajevima.

U ponedjeljak će u većem dijelu zemlje biti suho. Na krajnjem jugu vjerojatnost za sunčana razdoblja bit će veća, no ponegdje može pasti i malo kiše. Uz jako i vrlo jako jugo temperatura zraka uglavnom između 14 i 17.

Vrlo vjetrovito bit će još i u utorak, a zatim će jugo slabjeti i u srijedu postupno okretati na buru i sjeverozapadnjak s kojima će se i temperatura zraka malo sniziti. Uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme povremeno će biti kiše, posebice u utorak i srijedu kada su mogući i obilniji pljuskovi.

U unutrašnjosti će prevladavati oblačno vrijeme, sunčana razdoblja očekuju se uglavnom na istoku gdje će i oborine biti najmanje i to tek od srijede. U zapadnim će predjelima kiša u utorak i srijedu biti i obilnija, a s pritjecanjem hladnijeg zraka potkraj srijede i u četvrtak u višem će gorju padati susnježica i snijeg.

Iako će i idući dani biti topliji od uobičajenog, ipak će odstupanje od prosječnih vrijednosti, posebice dnevne temperature u drugoj polovini tjedna, biti zamjetno manje.

Pročitajte još

20. ZLATNA PENKALA Bogati kulturni program uz dodjelu prestižnih nagrada za medijske djelatnike

Dulist

NAPUSTIO NAS JE PROFESOR ĐURO BENIĆ ‘Učionice je pretvarao u mjesta istinskog otkrivanja i rasta’

Dulist

[FOTO] OTVORENA CESTA DUBRAVICA-TRSTENO Franković najavio kako je cilj urediti i cestu do Majkova

Dulist