Aktualno

Tomislav Bačić novi predsjednik Strukovne grupe građevinara

Tomislav Bačić iz tvrtke Alfaplan građenje novi je predsjednik Strukovne grupe građevinara Županijske komore Dubrovnik. Naime, novo vodstvo građevinari su birali usklađujući se s izmjenama Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori. Za zamjenike predsjednika izabrani su Srđan Čoro iz tvrtke Dom izgradnja i Mario Obuljen iz tvrtke Tonikom.

Na sjednici se razgovaralo o uvijek aktualnim temama poput reguliranja ugovornih odnosa s investitorima i premošćivanja poremećaja na tržištu materijala i energenata. Problem radne snage i dalje ostaje goruća tema u ovoj djelatnosti. Iako su plaće za nijansu niže nego na Zapadu Europe i dalje nema interesa na domaćem tržištu pa su prinuđeni uvoziti radnu snagu, koja često nije na zadovoljavajućoj razini.

Zaštita i jačanje konkurentnosti domaćih izvođača kao i nastavak suradnje te zajednički nastup prema nadležnim institucijama bit će teme kojima će se baviti ova Strukovna grupa u četverogodišnjem mandatu.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Euro na kotačima ‘progutao’ bor

Dulist

Stižu velike promjene vezane za policu ‘dopunskog’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija