Aktualno

TOLUŠIĆ PORUČIO HOTELIJERIMA ‘Oni koji ne koriste hrvatske proizvode dugoročno idu sebi na štetu’

TOLUŠIĆ PORUČIO HOTELIJERIMA 'Oni koji ne koriste hrvatske proizvode dugoročno idu sebi na štetu'

Hotelijeri i hotelski lanci u Hrvatskoj trebali bi više koristiti hrvatske proizvode, a oni koji to ne čine dugoročno idu sebi na štetu – izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na radnom ručku u sklopu manifestacije Ministarstva poljoprivrede ‘Naše domaće, sada i ubuduće’ u petak u Hotelu Kompas.

-Turisti nisu glupi i znaju prepoznati kvalitetu hrane, kao što prepoznaju kvalitetu restorana, usluge ili smještaja. Stoga žele domaće i autohtono. Razgovaramo s hotelijerima i hotelskim lancima. Mnogi od njih koriste hrvatske proizvode i to prepoznaju i turisti. Bilo bi normalno da se u hotelima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nude vina s ovog područja. Ne samo zato što su lokalna, već jer su kvalitetna. Oni koji će raditi na takav kvalitetan način imat će u budućnosti puno bolje rezultate – istaknuo je Tolušić.

-U Dubrovačko-neretvanskoj županiji poljoprivreda i turizam idu zajedno i dobro su spojeni, ali i uvijek može biti bolje. Ova županija ima vrhunske poljoprivredne proizvode koje može plasirati u turizmu. Ministarstvo će pomoći novčanim sredstvima, zakonima, savjetom i promocijom – izjavio je Tolušić.

-Ovaj događaj poticaj na razmišljanje u smjeru da što više hrane s hrvatskih njiva i farmi dođe na hrvatske stolove. Na svakom stolu mora biti domaća hrana. Nastojimo pomoći OPG-ovima, a imamo problem s nepovoljnim indeksom razvijenosti. Jasno nam je da slabije razvijena područja Hrvatske imaju prioritet, ali mora postojati mjera između solidarnosti i potrebe ostalih da se razvijaju – rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

-Želimo kroz ovu promotivnu kampanju predstaviti dio prehrambene industrije koji koristi znakove izvornosti na domaćoj sirovini, ali i staviti naglasak na OPG-ove kao primarnu poljoprivrednu proizvodnju – istaknuo je ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać.

Na radnom ručku predstavljeni su proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije te hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni oznakom izvornosti Europske unije, a na manifestaciji su održane i radionice Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju o novim mogućnostima financiranja iz Programa ruralnog razvoja.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist