Aktualno

‘TOLO NIJE KRIV’ Dva projekta imotskog građevinara pred završetkom

'TOLO NIJE KRIV' Dva projekta imotskog građevinara pred završetkom

Dva građevinska projekta – kanalizacija uz prometnicu na Zvekovici te građanska garaža u Ulici Stjepana Cvijića u Gružu – tek su naizgled potpuno različita i čini se kako nemaju nikakvu međusobnu vezu. Ipak, ako se malo ‘uroni’ u njih, pronaći će se dvije poveznice: izvođač radova imotska tvrtka Tolo Trade te kašnjenje u izvedbi radova.
-Zbilja ne znam zašto garaža još uvijek nije dovršena. Mi smo prvi platili parkirno mjesto, a izgleda da ćemo zadnji u garažu ‘useliti’. Izgleda da se Tolo povukao s gradilišta, jer više nema table s oznakom izvođača, a preostali radnici rade tek na krovu garaže – požalio nam se jedan od budućih vlasnika parkirnog mjesta u navedenoj garaži. S druge strane, proteklih tjedana i mjeseci dobivali smo negativne komentare na sporost radova na cesti na Zvekovici. Stoga smo odlučili provjeriti o čemu je riječ izravno kod izvođača radova, posebno nakon medijskih napisa o predstečajnoj nagodbi i ‘financijskom krahu Tolo Tradea’. Nediljko Tolo, direktor tvrtke Tolo Trade takve informacije smatra netočnima i ‘glupostima’.

‘Nismo htjeli raditi bez novca’
– Što se tiče garaže u Ulici Stjepana Cvijića u tijeku su završni radovi i taj je posao praktički gotov. Radovi na garaži su se odužili, koliko znam, zbog zatvaranja financijske konstrukcije među vlasnicima. Mi nismo htjeli raditi bez novaca, već onoliko koliko nam je plaćeno.- potvrdio nam je Tolo.
-Kad je riječ o kanalizaciji na Zvekovici, to je također završeno, osim asfaltiranja, gdje smo čekali da se o nekim detaljima usuglase Županijska uprava za ceste i Općina Konavle. Tijekom ovog tjedna bi asfaltiranje trebalo biti dovršeno – najavljuje Tolo.
Dodao je kako je predstečajna nagodba za njegovu tvrtku prihvaćena s 84 posto suglasja, ali je bilo manjih problema sa žalbom jedne tvrtke, a pitanje je dana kad će se žalba odbaciti.
-Ni u garaži ni na Zvekovici neće biti problema i oba projekta bit će uspješno završena – uvjerava nas Tolo.

‘Pri kraju smo’
Tolove riječi u vezi građanske garaže u Ulici Stjepana Cvijića potvrdio nam je i Nediljko Lulić, jedan od predstavnika stanara-ulagača.
-Garaža je pri kraju i prema riječima izvođača radova trebala bi biti dovršena kroz deset do petnaest dana. Projekt je bio malo na čekanju dok odluka Grada Dubrovnika nije izglasana na Gradskom vijeću, kao i dok neki stari nisu platili svoj dio. A s tvrtkom Tolo Trade nismo imali nikakvih problema – izjavio je Lulić. Po završetku građevinskih radova trebaju još stići ulazna vrata i rampe, a potom će vlasnici koji su podmirili obveze preuzimati ključeve i u konačnici dobiti parkirno mjesto.
Da će se i situacija na Zvekovici uskoro popraviti potvrdio nam je zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić.
-Tolo je s pripremnim radovima počeo u utorak, asfaltiranje kreće i tu nema problema. Imali smo neke nepredviđene probleme koji su nas zadesili, ali smo ih u međuvremenu uspjeli riješiti – kazao nam je Lasić.

Pročitajte još

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist

BOŽO LASIĆ: Konavle su i dalje plave!

Dulist