Aktualno

TOLIĆ, ŽUNEC I VALENTIĆ ‘Naš je objekt izgrađen u skladu s građevinskom dozvolom i projektnom dokumentacijom’

TOLIĆ, ŽUNEC I VALENTIĆ 'Naš je objekt izgrađen u skladu s građevinskom dozvolom i projektnom dokumentacijom'

Roko Tolić, Srećko Žunec i Iris Valentić reagirali su na priopćenje Grada Dubrovnika poslano ove srijede. U njemu se, podsjetimo, ističe kako je utvrđeno da su u Ulici kardinala Stepinca ‘investitori Tolić, Žunec i Valentić prilikom izgradnje zgrade nedvojbeno ušli u koridor nerazvrstane ceste’. Zbog toga će Grad Dubrovnik pokrenuti upravni postupak protiv navedenih investitora i zatražiti povratak ceste u prvobitno stanje, naglašeno je.

U priopćenju koje zajednički potpisuju, investitori navode iduće:

‘Dana 24. veljače 2020. gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima vlastoručno je metrom ustvrdio da smo mi, investitori Roko Tolić, Srećko Žunec i Iris Valentić, ½ metra ušli u javnu cestu (Put Kardinala Stepinca). Nakon tog performansa, popraćenog klevetama i prijetnjama reagirali smo i obavijestili javnost da smo u svemu postupali u skladu sa pravomoćnom i važećom projektnom dokumentacijom.
Dana 26. veljače 2020. Grad Dubrovnik izdao je priopćenje prema kojem je ‘Nedvojbeno utvrđeno da su investitori Tolić, Žunec i Valentić ušli u koridor ceste’.
Međutim istog dana, mi investitori, dobili smo Nalaz vještačenja stalnog sudskog vještaka za geodeziju kojim se potvrđuje da je naš objekt izgrađen u skladu s građevinskom dozvolom i projektnom dokumentacijom. Štoviše, sudski vještak je očevidom na terenu i izmjerom utvrdio da se izgrađeni budući nogostup nalazi u našoj građevinskoj čestici.
Dakle, nalaz sudskog vještaka je potpuno demantirao nestručna mjerenja i paušalno iznesene tvrdnje Gradonačelnika, što će biti predmet kaznene prijave i postupka radi naknade štete.

Roko Tolić, Srećko Žunec, Iris Valentić’

Nalaz vještačenja_26.02.2020.

Pročitajte još

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist