Politika

Tolić: ‘Ponude za CGO Lučino razdolje dvostruko veće od procijenjene vrijednosti’

Tolić: 'Ponude za CGO Lučino razdolje dvostruko veće od procijenjene vrijednosti'

Nezavisni kandidat za župana Roko Tolić na svom je Facebooku objavio kako su, kako tvrdi, ponude za CGO Lučino razdolje dvostruko veće od procijenjene vrijednosti.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Župan Nikola Dobroslavić mandat je odlučio završiti povijesnim skandalom odnosno neviđenom sramotom oko Centra za gospodarenje otpadom u Lučinu razdolju. Naime, dok je župan danas slavio Dan županije odvijalo se javno otvaranje ponuda za projektiranje i izvođenje radova na CGO Lučino razdolje. Procijenjena cijena radova bila je 246,5 milijuna kuna, a na natječaj su se javila tri ponuditelja – jedan iz Poljske te dva iz Slovenije.
Međutim, nakon što su ponude otvorene dogodio se rijetko viđeni debakl. Sve tri ponude bile su više nego dvostruko veće od procijenjene vrijednosti radova! Najpovoljnija je iznosila 534 milijuna kuna, a najskuplja čak 575 milijuna kuna. Dakle, osim što je 12 godina obećavao sagraditi CGO, a nije to učinio, u zadnjih par dana mandata župan Dobroslavić se potrudio potpuno izblamirati.
Tko je i kako procijenio radove na ovakav, očito mizeran, iznos? Tko je, župane, kriv za ovu sramotu i blamažu? Osjećate li osobnu odgovornost za ovaj debakl ili ćete sačekati da vam birači u nedjelju pošalju jasnu i nedvosmislenu poruku – Dosta je bilo! Dosta je bilo blamaže i lažnih obećanja oko najvažnijeg komunalnog projekta Županije. Vrijeme je za zaokret, vrijeme je za novo lice županije!
Dakako, ponovit ću i svoj stav o Lučinom razdolju’: Taj projekt traži hitnu reviziju zbog dojma kako je „Lučino razdolje“ višestruko suspektan projekt, prvenstveno zdravstvenom, potom ekološkom, a sada vidimo i u financijskom smislu’, zaključio je Tolić.

Izbori 2021.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist