Sport

Todorović u novu plivačku sezonu s novim trenerom

Todorović u novu plivačku sezonu s novim trenerom

Korčulanin Mario Todorović priprema se za novu plivačku sezonu u Rijeci.

Već krajem ovoga mjeseca hrvatskog reprezentativca očekuju dva velika mitinga, a u sezonu bogatu natjecanjima krenut će i s trenerskim pojačanjem. Uz dugogodišnjeg trenera Peru Kuterovca, svoj je trenerski tim proširio dolaskom izbornika Hrvatske plivačke reprezentacije Miloša Miloševića.

– Trenutačno sam na pripremama u Rijeci kod Miloša Miloševića, izbornika Hrvatske plivačke reprezentacije, uz čiju se pomoć nadam još boljim rezultatima i ulasku u novu sezonu. I dalje sam član Zagrebačkog plivačkog kluba, a Miloš Milošević će mi pomoći na treninzima uz mog dugogodišnjeg trenera Pera Kuterovca. Spremamo se za dva natjecanja, jedno u Splitu, drugo u Italiji, a krajem veljače me očekuje i Prvenstvo Hrvatske, na kojem ćemo hvatati norme za Olimpijske igre Rio 2016. – izjavio je Todorović.

Također, odličnu sezonu i eksploziju dobrih rezultata od Maria Todorovića očekuje i izbornik Hrvatske plivačke reprezentacije Miloš Milošević:

– U fazi smo priprema za novu sezonu, a pred nama je olimpijska godina. Već mjesec dana treniramo na bazenu u Rijeci, gdje pripremamo Maria za prva natjecanja krajem listopada u Splitu i Genovi. Do kraja godine naglasak je na Europskom prvenstvu u malim bazenima, koje će se održati u Izraelu u prosincu. Prave rezultate očekujemo tek kroz neko vrijeme; glavno je da Mario bude zdrav te da spreman uđe u novu natjecateljsku sezonu.

Krajem listopada Mario Todorović nastupit će na dva velika natjecanja, na Jadran Grand prix u Splitu 24. i 25. listopada te na Međunarodnom mitingu u talijanskoj Genovi, od 31. listopada do 1. studenog.

Todorovića krajem godine očekuje nastup i na Europskom prvenstvu u malim bazenima koje će se održati u Izraelu, dok sljedeća godina donosi nastupe na Prvenstvu Hrvatske, Europskom prvenstvu u velikim bazenima, kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, kao vrhunac sezone.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist