Zanimljivosti

Tko je pomogao Udruzi kuhara

Udruga kuhara Dubrovačko-neretvanske županije obratila se u rujnu prošle godine javnosti i brojnim pravnim i fizičkim osobama s molbom za bilo kakvu novčanu pomoć.

Sve kako bi mogli nastaviti rad na projektu Ministarstva turizma „Autohtona hrvatska kuhinja“, kroz koji su pokušali obraditi i odraditi oko 100 starih – tradicijskih jela s cijelog područja naše Županije, te ih potom sa slikom jela, recepturom, načinom rada i antropološko-povijesnim opisom jela predati na konačnu i službenu zaštitu na razini Republike Hrvatske.

Budući da su obećali kako će se na kraju javno zahvaliti svima koji su im na bilo koji način dali potporu i pomogli na realizaciji programa, to su sada i učinili. Apel za pomoć upućen je na 309 adresa, a odazvali su se i prema svojim mogućnostima pomogli su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Turistička zajednica gada Dubrovnika, Zračna luka Dubrovnik, Restoran „Gverović-Orsan“, Tristička zajednica Općine Konavle te Restoran „ Villa Neretva“.

– Udruga kuhara DNŽ-e im se od srca zahvaljuje i istima će prvom prigodom biti uručene i Zahvalnice. Dužnost mi je navesti i to da smo išli sa zamolbom samo i isključivo prema poduzećima i pojedincima koji posluju u turizmu ili isti snabdijevaju objekte, potom hotelima, privatnicima, općinama i turističkim zajednicama općina, gradonačelnicima i velikim trgovačkim lancima, neki su doduše odgovorili negativno (njih šest), a ostali se nisu ni udostojili odgovora! – zaključio je u dopisu medijima Božo Lučić.

Pročitajte još

Ovaj petak zavirite u svijet virtualne stvarnosti

Dulist

Gospođa Nika Market-Budman najstarija je stanovnica Mljeta!

Dulist

Eko Omblići danas slave 25. rođendan!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija