Zanimljivosti

Tko je pomogao Udruzi kuhara

Udruga kuhara Dubrovačko-neretvanske županije obratila se u rujnu prošle godine javnosti i brojnim pravnim i fizičkim osobama s molbom za bilo kakvu novčanu pomoć.

Sve kako bi mogli nastaviti rad na projektu Ministarstva turizma „Autohtona hrvatska kuhinja“, kroz koji su pokušali obraditi i odraditi oko 100 starih – tradicijskih jela s cijelog područja naše Županije, te ih potom sa slikom jela, recepturom, načinom rada i antropološko-povijesnim opisom jela predati na konačnu i službenu zaštitu na razini Republike Hrvatske.

Budući da su obećali kako će se na kraju javno zahvaliti svima koji su im na bilo koji način dali potporu i pomogli na realizaciji programa, to su sada i učinili. Apel za pomoć upućen je na 309 adresa, a odazvali su se i prema svojim mogućnostima pomogli su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Turistička zajednica gada Dubrovnika, Zračna luka Dubrovnik, Restoran „Gverović-Orsan“, Tristička zajednica Općine Konavle te Restoran „ Villa Neretva“.

– Udruga kuhara DNŽ-e im se od srca zahvaljuje i istima će prvom prigodom biti uručene i Zahvalnice. Dužnost mi je navesti i to da smo išli sa zamolbom samo i isključivo prema poduzećima i pojedincima koji posluju u turizmu ili isti snabdijevaju objekte, potom hotelima, privatnicima, općinama i turističkim zajednicama općina, gradonačelnicima i velikim trgovačkim lancima, neki su doduše odgovorili negativno (njih šest), a ostali se nisu ni udostojili odgovora! – zaključio je u dopisu medijima Božo Lučić.

Pročitajte još

Danas obilježavamo Svjetski dan humanitarnog rada

Dulist

Na današnji dan Dubrovnik je postao prvi hrvatski olimpijski grad

Dulist

GOTOVO NEDIRNUTA VIZURA ‘CRNOG POLJA’ Ovako je igralište ispred Pomorske škole izgledalo 70-ih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija