Aktualno

Tko je bio Marko Kraljević iz Banića?

Ubijeni Marko Kraljević rođen je 23. lipnja 1963. godine, a uz funkciju predsjednika Mjesnog odbora Banići bio je i općinski vijećnik u vijeću Općine Dubrovačko primorje.

Oni koji su ga poznavali smatraju da je bio marljiv i miran čovjek. Bio je umirovljenik, ali i aktivni član HDZ-a. Imao je status Hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, tijekom kojeg je od  8. listopada od 12. prosinca 1991. godine bio zatočen u logoru Bileća.

Nije bio oženjen, kažu nam mještani, a u obiteljskoj kući živio je zajedno sa svojom majkom.
Također, Kraljević je bio i dugogodišnji član Županijske organizacije Hrvatskog Društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora. Njegova tragična smrt šokirala je predsjednika Udruge Zdenka Bulića:

– Marko je bio član predsjedništva  naše udruge. Svi smo u šoku, da čovjek na takav brutalan način izgubi život. Svi smo mi živjeli neke svoje živote, ne možemo očekivati od osoba koje su prošle takve patnje, da ne uživaju u životu. Bio je vrlo kvalitetan čovjek. Invalid je Domovinskog rata, relativno mlad. Bio je jednostavno OK čovjek.  Čuo sam da je biskup želio premjestiti tog svećenika negdje drugo na službu, ne znam da li je to istina, samo znam da je tragično da se to takvo dogodilo. Upravo idemo u njega doma, nekoliko nas iz Predsjedništva.  Jučer je bio Dan Općine Dubrovačko primorje, čuo sam se s njime. Iznenađen sam i šokiran. Ne bi komentirao što se dogodilo, ali svi članovi udruge su šokirani – rekao nam je Zdenko Bulić.

U dobrim odnosima sa don Ivanom Sinanovićem koji je uhićen pod sumnjom da je ubio Marka Kraljevića, bio je u dobrim odnosima don Mato Karamatić.

– Što posebno reći o njemu, dobar je čovjek. Ali eto ne znam što bi sad rekao nakon svega što se dogodilo. Svi su iznenađeni i šokirani- rekao nam je kratko don Mate Karamatić.

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija