Crna kronika

TJEDNO IZVJEŠĆE ‘Plavci’ kaznili više od sto osoba zbog prekoračenja brzine

TJEDNO IZVJEŠĆE 'Plavci' kaznili više od sto osoba zbog prekoračenja brzine

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena, dok je s materijalnom štetom zabilježeno osam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 328 represivnih mjera.

Izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’.

Tako su 102 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 51 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 21 osoba je prekršajno sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 20 osoba.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 24 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 35 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja – navode u priopćenju iz PU DN.

Pročitajte još

Čistili okoliš oko bolnice, pa primijetili minobacačku granatu!

Dulist

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist