Crna kronika

Policija u deset mjeseci zaplijenila 50 kilograma ‘trave’, pet tisuća tableta…

Policija u deset mjeseci zaplijenila 50 kilograma 'trave', pet tisuća tableta...

Svake godine u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se ‘Mjesec borbe protiv ovisnosti’ u sklopu kojeg će policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti.
Tako će se, samostalno i uz partnere, održati edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama i pojačano djelovati kroz uličnu redukciju na suzbijanju svih nedozvoljenih sredstava koje izazivaju ovisnosti.

Pored edukacija pojačat će se aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu, aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga, kontrola prodaje i usluživanja alkohola, te prodaje cigareta i igara na sreću maloljetnicima i poštivanja gradskih Odluka o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića u Gradu Dubrovniku i Gradu Metkoviću

Inače, u prvih deset mjeseci 2022. godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirana su 43 kaznena djela iz domene kriminaliteta droga i 632 prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga. Što se tiče zapljena droga, evidentirano je 649 zapljena različitih oblika droga u kojima je zaplijenjeno 48,5 kg marihuane, 7,8 kg hašiša, gotovo 3 kg amfetamina i nešto manje od 5 tisuća tableta koje se nalaze na popisu droga.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Dubrovčanina namamili u stan u Svetoj Nedelji pa ga ubili, prodali mu nekretnine

Dulist

U GABELA POLJU Zbog buke u ugostiteljskom objektu, čekićem napao dvojicu muškaraca

Dulist

Ugašen požar u stanu na Vojnoviću, nastala veća materijalna šteta

Dulist