Crna kronika

TJEDAN NA CESTAMA Zbog nepropisnog pretjecanja kažnjeno više od 80 vozača

Policija Akcija Boninovo 26

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je osam osoba teže, a jedna je lakše ozlijeđena, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 12 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 592 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 215 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 37 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 22 osobe.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 84 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 48 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, navode iz PU DN.

Pročitajte još

OKOLNOSTI TEŠKE NESREĆE Motociklist (31) pretjecao vozilo i autobus te udario u taksi iz suprotnog smjera

Dulist

TEŠKA PROMETNA IZNAD GRADA Poginuo 31-godišnji vozač motocikla, Čeh operiran

Dulist

Velika tragedija u obitelji Nicole Artukovich: ‘Hvala ti što si bila moja nećakinja 16 godina, srce mi se slomilo’

Dulist