Crna kronika

TJEDAN NA CESTAMA Četiri osobe ozlijeđene, kažnjeno i 80 pješaka

TJEDAN NA CESTAMA Četiri osobe ozlijeđene, kažnjeno i 80 pješaka

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 15 prometnih nesreća. Radi s o 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe lakše ozlijeđene. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 607 represivnih mjera od čega izdvajamo 160 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 16 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa su isključena 23 vozača i 6 vozila.

Rezultati akcije ”Pješaci u prometu”
Kako javljaju iz policije, tijekom petka, 12. veljače, provedena je preventivno-represivna akcija prometne policije usmjerena na nadzor i sankcioniranje prekršaja pješaka i poštivanje obveza vozača prema pješacima kada je poduzeto ukupno 80 mjera, od kojih 54 po akciji.
Osim smanjenja broja prometnih nesreća i posljedica u kojima sudjeluju pješaci, cilj ove akcije bio je ukazati vozačima na obvezu poštivanja prednosti prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima.
Mokri kolnici, vozači se mole za dodatni oprez!
Obzirom da su zbog učestalih kiša kolnici mokri i skliski, vozače pozivamo na oprez i savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na kolnicima te da održavaju sigurnosni razmak između vozila kako ne bi doveli u pitanje vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Pročitajte još

Prometna nesreća u Gružu

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist