Crna kronika

TJEDAN NA CESTAMA 10 prometnih, 3 teže i 5 lakše ozlijeđenih

Prometna nesreća

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 10 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 812 represivnih mjera od čega izdvajamo 395 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 25 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 35 vozača i 8 vozila.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 23. svibnja oko 12.50 sati na Obali pape Ivana Pavla II u Dubrovniku teže je ozlijeđen 75-godišnji pješak. Naime, pješak je neoprezno prelazio kolnik navedene ceste kada je na njega naletio motocikl dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je pod utjecajem alkohola od 0,24 g/kg upravljao 59-godišnjak. Uslijed pada na kolnik 75-godišnji pješak teže je ozlijeđen te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok je 59-godišnji motociklist zadobio lakše tjelesne ozlijede.

U noći sa subote na nedjelju 24./25. svibnja u vremenu od 22 do 06 sati na području policijskih postaja Metković, Ploče i Korčula provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača. Tijekom akcije poduzeta je 31 represivna mjera, od čega 8 zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Pročitajte još

Prometna nesreća u Gružu

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist