Aktualno

TJEDAN DANA OD POTRESA Crveni križ podijelio 287 tona hrane, prikupljeno 38 milijuna kuna pomoći

U tjedan dana od prvog potresa na pogođenom području Hrvatski Crveni križ podijelio je 287 tona hrane, više od 200 tisuća litara vode, više od 60 tisuća toplih obroka za stanovništvo, više od tisuću paketa dječje hrane i opreme, 52 paketa hrane za životinje, 623 grijalice, 76 agregata uz svu ostalu humanitarnu pomoć.
Na račun Apela za pomoć stradalima i putem donatorskog telefona ukupno je prikupljeno 38.567.728,53 kuna. Trenutno je najveća potreba za agregatima, grijalicama, produžnim kablovima, ceradama, najlonom i plamenicima, objavio je ovog utorka Hrvatski crveni križ.

Na ime Apela za pomoć stradalima u potresu, do 4. siječnja uplaćeno je 62480 donacija u ukupnom iznosu od 38.060.728,53 kuna. Na donatorskom telefonu 060 90 11 zabilježeno je 81120 poziva, što iznosi 507.000,00 kuna (uključujući PDV i naknadu tele operatera).

Pomoć na terenu
Na pogođena područja poslano je 60 isušivača za sve one kojima je zbog oštećenog krova prodrla vlaga u domove. Mnogi stanovnici bore se s osjećajima straha, neizvjesnosti i panike zbog čega timovi za psihosocijalnu podršku svakodnevno pružaju individualnu pomoć te provode aktivnosti s najmlađima, a do sada je pruženo više od 2.900 usluga psihosocijalne podrške. Svi koji to žele i u mogućnosti su i dalje mogu pomoći stanovništvu pogođenom potresom.

Pročitajte još

DVIJE GODINE NAKON ZAKLJUČENOG STEČAJA Vlahušić prodaje bivši King Richard’s Pub

Andrea Falkoni Račić

HOĆE LI POPUNJENOST BITI BOLJA NEGO LANI? Ovi dubrovački hoteli ostaju otvoreni tijekom zimskih mjeseci

Iva Dedo

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija