AktualnoŽupanija

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

cavtata samostan iz zraka 240921 1 840x560 1

Cavtatu je nedavno stiglo još jedno veliko priznanje, ovaj put u obliku zasluženog mjesta na listi najljepših obalnih europskih gradova i mjesta britanskog ‘‘The Guardiana”. Kriteriji nisu bili samo vezani uz turističku već i pristup atraktivnim lokacijama u prirodi, autentičnost mjesta, i sveukupni ugođaj.
Cavtat autori The Guardiana opisuju kao jedan od ”najšarmantnijih malih primorskih gradova Dalmacije”.
”Cavtat ima kuće s terakota krovovima, koje ispunjavaju uvalu oblika potkove i dvije rive koje se pružaju prema Dubrovniku. Skromne kafiće i restorane uz šetnicu, s mjestima za kupanje i malim šljunčanim uvalama koje oplahuje kristalno čisto more. Brodski taksiji redovito voze do Dubrovnika i obližnjih otoka, a tu je i lijepa pješačka staza, uz šumu”, navodi The Guardian.

Načelnik Lasić istaknuo je kako i ovo priznanje dolazi kao rezultat trajnog rada i ulaganja u Cavtat, od uređenja hortikulture, izgradnje rive, kao i uređivanja pitanja korištenja javnih površina.
”U posljednjih pet godina dobili smo nekoliko velikih priznanja, više puta smo proglašavani ili među najboljim destinacijama ili najbolja destinacija, osvojili smo Srebreni cvijet CiB-a. Te stvari ne dolaze same od sebe niti preko noći nego je za njih zaslužan mukotrpan rad i promišljanje. Veseli me svaki uspjeh vezan za Konavle, a naročito kada vidimo da sve što ulažemo prepoznaju i drugi”, rekao je ovom prilikom načelnik Lasić.

Pročitajte još

MIGRANTI UKRALI VOZILO IZ SELA LOVORNO Policija upozorava: Konavljani, zaključavajte vozila!

Ivana Mijić Vulinović

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je sutra bez struje?

Dulist

U godinu dana ‘ulovljeno’ gotovo 5 tisuća krivotvorenih novčanica eura

Dulist