Grad

Texo Molior uveden u posao, na Lapadskoj obali za 15-ak dana počinju zemljani radovi

Texo Molior uveden u posao, na Lapadskoj obali za 15-ak dana počinju zemljani radovi

Početak dugoočekivanih radova na Lapadskoj obali sve je bliže, a izvođač radova, tvrtka Texo Molior protekle je srijede uvedena u posao te joj je predano gradilište rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale, potvrdili su DuListu iz Gradske uprave. Istog dana, istaknuli su,  započeto je i postavljanje zaštitnih ograda i ostale gradilišne opreme.

-Prema dinamičkom planu, u sljedećih petnaest dana predviđena je organizacija gradilišta, mobilizacija opreme i strojeva, a zatim i početak zemljanih radova. U prostorno-organizacijskom smislu, planira se započeti s izgradnjom obalnog zida prema pravomoćnoj građevinskoj dozvoli za III. i IV. fazu, odnosno sa sjeverozapadne strane Lapadske obale – naglasili su iz Gradske uprave.

Podsjetimo, sredinom ožujka gradonačelnik Mato Franković potpisao je ugovor za izvođenje radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale s predstavnicima izvođača radova i stručnog nadzora Antoniom Deranjom iz tvrtke Texo Molior te Markom Balijom iz Tvrtke Trames koja će nadzirati radove. Ovim projektom, naglašeno je tada, izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija i šetnica sa zelenilom i biciklističkom trakom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci. Projekt je vrijedan 70 milijuna kuna koje je Grad Dubrovnik osigurao bespovratno kroz europske fondove i nacionalna sredstva.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist