Grad

Texo Molior uveden u posao, na Lapadskoj obali za 15-ak dana počinju zemljani radovi

Početak dugoočekivanih radova na Lapadskoj obali sve je bliže, a izvođač radova, tvrtka Texo Molior protekle je srijede uvedena u posao te joj je predano gradilište rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale, potvrdili su DuListu iz Gradske uprave. Istog dana, istaknuli su,  započeto je i postavljanje zaštitnih ograda i ostale gradilišne opreme.

-Prema dinamičkom planu, u sljedećih petnaest dana predviđena je organizacija gradilišta, mobilizacija opreme i strojeva, a zatim i početak zemljanih radova. U prostorno-organizacijskom smislu, planira se započeti s izgradnjom obalnog zida prema pravomoćnoj građevinskoj dozvoli za III. i IV. fazu, odnosno sa sjeverozapadne strane Lapadske obale – naglasili su iz Gradske uprave.

Podsjetimo, sredinom ožujka gradonačelnik Mato Franković potpisao je ugovor za izvođenje radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale s predstavnicima izvođača radova i stručnog nadzora Antoniom Deranjom iz tvrtke Texo Molior te Markom Balijom iz Tvrtke Trames koja će nadzirati radove. Ovim projektom, naglašeno je tada, izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija i šetnica sa zelenilom i biciklističkom trakom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci. Projekt je vrijedan 70 milijuna kuna koje je Grad Dubrovnik osigurao bespovratno kroz europske fondove i nacionalna sredstva.

Pročitajte još

KAKVA REKLAMA! CNN-ov Richard Quest: ‘Dubrovnik je, nema sumnje, dio našeg Čudesnog svijeta’

Dulist

Postanite dio projekta e-Dječja kartica ‘Mudrica’

Dulist

Grad sufinancira nabavu udžbenika srednjoškolcima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija