Grad

Tepšić i Hrnić na međunarodnoj konferenciji o digitalnim nomadima

Tepšić i Hrnić na međunarodnoj konferenciji o digitalnim nomadima

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić sudjelovale su na međunarodnoj konferenciji ‘Cross Border Coworking Conference’ održanoj u Budvi od 4. do 6. listopada, na poziv organizatora IEC Tecnopolis i INTERA Tehnološki Park.

Gotovo 200 sudionika iz regije, Europe i svijeta, koliko ih se okupilo se u hotelu Mediteran, kroz bogat dvodnevni program imali su priliku čuti iskustva 25 lokalnih, regionalnih i svjetskih stručnjaka te razgovarati s njima o coworking sceni i sve popularnijoj temi digitalnih nomada. Među ostalima, Grad Dubrovnik izabran je kao primjer dobre prakse u razvoju programa, promoviranju sadržaja te u konačnici privlačenju digitalnih nomada u destinaciju.

-Poseban fokus su nam digitalni nomadi koji su jako aktualna tema u regiji, a najviše je urađeno u Hrvatskoj. Crna Gora je krenula u proces izrade Programa za privlačenja digitalnih nomada i nadamo se da će ova konferencija dati određeni doprinos razvoju tog programa i privlačenju digitalnih nomada u Crnoj Gori i programskoj oblasti – izjavio je Aleksandar Janičić, menadžer projekta 2CODE.

Zamjenica Tepšić i direktorica Hrnić predstavile su prisutnima koncept koji su razvili gradska uprava i TZGD, s ciljem diversifikacije turističke ponude i razvoja novih sadržaja.

-Pokrenuli smo projekt ”The Dubrovnik digital nomad-in-residence”, odnosno natjecanje namijenjeno digitalnim nomadima cijeloga svijeta, u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads. Odabrali smo deset nomada koji su kroz travanj i svibanj mjesec dana besplatno boravili u Dubrovniku. Tijekom svog radnog boravka u Gradu, uključili su se u život naše zajednice i na temelju osobnih iskustava uputili prijedloge za odredišta u kojima borave i rade. Njihove sugestije su izuzetno vrijedne te ćemo neke od njih zasigurno koristiti u daljnjem razvoja projekta – istaknule su u svom izlaganju, a naglašeno je i da je u pripremi i službena web stranica, kartica s pogodnostima za digitalne nomade. Svim dubrovačkim gospodarskim subjektima upućen je javni poziv da se uključe u formiranje što privlačnije ponude za ovu vrstu gostiju.

Osim digitalnim nomadima, program konferencije bio je posvećen i coworking konceptu, trenutnom stanju u zemljama regije, izazovima s kojima se coworking prostori susreću tijekom pandemije, ali i perspektivama i mogućnostima za iskorištavanje punih potencijala regije. Cross Border Coworking Conference organizirana je kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist