Grad

Teo Andrić: Nama je netko htio uzeti mladost. Onda smo postali zvijeri…

blank

Taj dan se dogodilo ono što mnogi nisu mislili da će se dogoditi – da će se napasti Dubrovnik, raketirati tvrđava na Srđu iCentar za obavješćivanje. Taj dan u ekipi Centra je bilo 55 ljudi. I pokojni Miljenko Bratoš je rekao: Idemo se fotografirati, tko zna tko će od nas preživjeti. Hvala Bogu, nismo stali tu fotografirati se. Jer da jesmo, vjerojatno bi nas od pedesetak, četrdeset bilo mrtvih – prisjetio se dragovoljac i veteran Domovinskog rata Teo Andrić i dodaje: ‘Bude malo u tome i sreće’.
-Nije sreća presudna. Presudna je volja, želja i ljubav prema Domovini. Presudno je bilo to da smo, nakon toliko godina sanjanja o hrvatskoj državi, konačno je mogli i dobiti. Mi smo tada doživjeli napad. Nama je netko htio uzeti mladost. Onda postanete zvijer, u pozitivnom smislu. Tada možete podnijeti ono što u normalnom životu ne možete podnijeti – i hladnoću, i gledati mrtve i ranjene te ići naprijed. Mi smo narod prkosan, i ne damo se. I naravno, Bog pomaže. Kad to dvoje sklopite, eto vam pobjede. Srce je bitno – rekao je Andrić.

blank

Pročitajte još

U Dubrovniku otvorena peta Nacionalna konferencija savjeta mladih

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

ZAKUPCI, JAVITE SE Grad priprema nove mjere za pomoć gospodarstvenicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija