Zanimljivosti

TEMATSKI RAZGLED GRADA Vesna Barišić približit će položaj žena u Dubrovačkoj Republici

TEMATSKI RAZGLED GRADA Vesna Barišić približit će položaj žena u Dubrovačkoj Republici

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Turistička zajednica grada Dubrovnika organizira tematski razgled Grada ‘Miris žene’, koji će voditi autorica i vodičica Vesna Barišić. Tematski razgled organizirat će se besplatno za posjetitelje i građane, u subotu 5. ožujka, nedjelju 6.ožujka te u utorak 8. ožujka u 9.30 sati na hrvatskom jeziku i u 12 sati na engleskom jeziku, uz obveznu prethodnu najavu.

U stoljetnom postojanju Dubrovačke Republike žene su smatrane obiteljskom imovinom i teško je danas pronaći tragove njihovog postojanja. Pjesnici su ih veličali u svojim djelima, učenici im posvećivali svoja otkrića, a istovremeno ih loše tretirali. Iako su u Dubrovačkom arhivu rijetki dokumenti koji svjedoče o postojanju žena u gradu, tragovi njihovih života sačuvani su u svakom kamenu, kući i crkvi. Pridružite nam se na šetnji kojom ćemo pokušati približiti položaj žena u Dubrovniku, kako plemkinja, tako i pučanki.

Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen pa ljubazno molimo potvrdu dolaska do petka, 4. ožujka, do 17:00 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011.

Pročitajte još

DIVNA GESTA U BUTIZI NA GRUDI ‘Hvala roditeljima koji su ih odgojili’

Dulist

Danas je Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva

Dulist

Hrvatski radio New York slavi 55 godina postojanja i nove uspjehe

Dulist