Aktualno

TECHNE SUMMIT 200 sudionika i 25 izlagača iz cijeloga svijeta

TECHNE SUMMIT 200 sudionika i 25 izlagača iz cijeloga svijeta

U hotelu Dubrovnik Palace danas je najavljena međunarodna konferencija o tehnologiji u poduzetništvu Techne Summita i Seedstars World koja će se održati 6. i 7. svibnja u Dubrovniku.

Ova tehnološka konferencija prvi put se održava u Hrvatskoj, a očekuje se 200-injak sudionika te predavanja 25 izlagača iz cijeloga svijeta.

– Htjela bih zahvaliti osnivaču Techne Summita Tareku El Kady-ju koji me upoznao sa svijetom Techne Summita i važnosti inicijative o proširenju ove konferencije izvan granica Egipta gdje je i osnovan – rekla Jelena Mrčela, event direktorica dodavši kako je ‘posebno raduje i Seedstars World natjecanje koje će omogućiti jednom od naših stratupova kartu za Švicarsku i veliko finale, te borbu za investiciju 500 tisuća dolara.

– Ono što je važno istaknuti je svakako kako je cilj konferencije omogućiti direktan doticaj mladih poduzetnika s potencijalnim investitorima, što će im omogućiti daljnji rast i razvitak poslovanja – naglasila je Mrčela.

Osnivač i predsjednik nadzornog odbora Techne Summita Tarek El Kady rekao je kako je ovo jedna ‘platforma koja povezuje startupe, poduzetnike i razne inovatore ekosustava na jednom mjestu i stvara mostove između različitih globalnih ekosustava’.

– Inicijativa je započela u Aleksandriji, organiziraju ga članovi tima koji se zasnivaju i djeluju na tri različita kontinenta do sada – rekao je El Kady i naglasio kako ovaj Summit nemaju namjeru održavati u glavnim gradovima, već ‘doprijeti do manjih gradova’.

– Techne Summit želimo uvesti u različitim dijelovima svijeta, usredotočujući se na tržišta u razvoju i manjim gradovima koji zapravo trebaju pristup resursima koji su im potrebni za početak ili razvoj – kazao je El Kady.

– Jako nam je drago sudjelovati na ovakvom događaju. U Seedstars Worldu nastojimo pronaći sljedeću generaciju inovativnih poduzetnika za pokretanje tehnologije s tržišta u nastajanju. Čuli smo toliko o lokalnom životnom ekološkom sustavu, a jako smo uzbuđeni što smo se ponovno družili s Techne Summitom u potrazi za najuspješnijim poduzetnicima početnicima – rekla je predstavnica Seedstarsa.

Pobjedniku događaja u nedjelju bit će osigurano putovanje u Švicarsku za Seedstars Summit, gdje će imati priliku predstaviti Hrvatsku na međunarodnoj sceni i natjecati se za ulaganje do 500 tisuća dolara.

Konferencija počinje sutra, u subotu, 6. svibnja u 9 sati, a završava u nedjelju u 17 sati nakon čega će biti poznat i pobjednik Seedstars World natjecanja koji putuje u Lousannu 2018. godine na globalno natjecanje.

Pročitajte još

[FOTO] NA KAMPUSU Mladi sudjelovali u ‘Europskoj priči o izborima’

Dulist

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist

[FOTO] TUŽNO SJEĆANJE Položeni vijenci u spomen na poginule putnike ‘Aurore’

Dulist