Sport

Tata Mario Konjuh: Oduševljeni smo!

Tata Mario Konjuh: Oduševljeni smo!

Presretni smo i oduševljeni! Očekivali smo dobar rezultat, ali ovo napraviti – finale singla i osvajanje parova. Nadam se da će sutra u finalu singla napraviti još jedan korak i dokazati da je u ovom trenu najbolja juniorka svijeta – izjavio je za duList Mario Konjuh, otac sjajne dubrovačke tenisačice Ane Konjuh, nakon Aninog osvajanja turnira parova na Australian Openu.

– Da je najbolja će vjerojatno potvrditi i nova juniorska lista u ponedjeljak, gdje očekujemo da će biti prva – rekao je tata Konjuh, dodavši kako se Ana trenutno odmara za finalni meč koji je na rasporedu noćas negdje iza 2 sata po hrvatskom vremenu.

– Vrlo kratko smo se čuli. Čestitao sam joj i prenio čestitke svih iz Grada. Ona je spremna za finale, pozna protivnicu, već su igrale dva puta i oba puta je Ana bila bolja. Međutim, ipak je ovo novo finale i tu ne bih kalkulirao, obje su dobre igračice. Siniakova je malo odmornija jer je odigrala manje mečeva, ali je Ana raznovrsnija i kompletnija igračica. Pretpostavljam da će odlučivati nijanse i da će biti tvrd i neizvjestan meč do kraja – najavio je meč finala Mario Konjuh.

Zamolili smo ga da nam prokomentira situaciju iz današnjeg finala, kada su Konjuh i Zhao u ključnim trenucima zadržale koncetraciju i sa 5:7 napravile niz od 5 poena za 10:7 i konačnu pobjedu. za takav pothvat trebali su živci od čelika?

– Toliko je bilo napeto da nisam mogao pratiti svaki poen, nego sam pratio svakih 3-4 poena. Na 5:7 sam nekako već počeo gubiti nadu, međutim, kako su mi treneri prenijeli, cure su tih pet poena odigrale briljantno. zasluženo su dobile, premda ne bi bilo nezasluženo da su pobjedile i njihove suparnice, jer je meč bio neizvjestan do zadnje lopte – kazao je Konjuh, te podsjetio kako je ovo bila ukupno 22 Anina pobjeda u nizu, što već dovoljno govori koliko je Ana dominantna. Ipak, je li spremna za seniorski tenis?

– Ma ne da je spremna, nego je prespremna za seniorski tenis. Međutim, naš put je bio malo drukčiji nego kod većine ostalih tenisača. Svakako želimo u juniorskoj kategoriji ostaviti traga i osvajati titule i to je bio naš put od njene desete godine. Tako želimo i ove godine i nećemo mijenjati svoj zacrtani plan. Prema planu, imamo odigrati četiri Grand Slam turnira i da se već od ožujka krene u profesionalni tenis, s dva turnira s fondom 15 tisuća dolara u Engleskoj. Imali smo zacrtane ciljeve u 2013. godini i ako Bog da sreće sutra se može dogoditi da ispuni dva od tri zacrtana cilja, osvajanje juiorskog Grand Slama i prvo mjesto svjetske juniorske ljestvice. Treći cilj koji ćemo nastojati ostvariti do kraja godine jest da se približimo 200. ili 250. mjestu na svjetskoj WTA ljestvici. S time bismo sve skupa zaokružili i to ne bi trebalo doći u pitanje ako Ana ostane zdrava – zaključio je Anin otac Mario Konjuh.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist