Politika

TAJNE SNIMKE SVE OTKRILE Matija Posavec sve priznao i podnio ostavku na mjesto župana

TAJNE SNIMKE SVE OTKRILE Matija Posavec sve priznao i podnio ostavku na mjesto župana

Nakon što je u petak uhićen u velikoj akciji policije i PNUSKOK-a, međimurski župan Matija Posavec priznao je sve što mu se stavlja na teret i podnio ostavku. Sumnjiči ga se, naime, za primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju.

Uz njega su, piše Telegram, osumnjičeni saborski zastupnik i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, županijski pročelnik Milorad Novković, donedavni predsjednik Upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međimurske županije Josip Kobal te Kovačev prijatelj Damir Ledenčan i policijski inspektor Mario Sever.
Posavca se, koliko je za sada poznato, navodi dalje Telegram, povezuje s primanjem mita, i to 10 tisuća kuna od Kobala, kojem je osigurao novi mandat na čelu lokalnog ŽUC-a. Učinio je to, sumnja se, koristeći svoju poziciju međimurskog župana zbog čega je imao ogroman utjecaj na odluke koje je donosila skupština Međimurske županije.

Istražitelji su, prema do sada dostupnim podacima, Posavca počeli tajno nadzirati još krajem prošle godine. Tada je, tvrdi USKOK, realizirao prvo zapošljavanje koje nije bilo u skladu sa zakonom. Naime, sumnja se da je svoj položaj župana iskoristio da bi izvjesnu Josipu M. zaposlio u Međimurskoj županiji. Snimljen je kako traži pročelnika Novkovića da joj pogoduje ne bi li dobila posao u Županiji.

O svemu se oglasio i USKOK, čije priopćenje možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

Branko Bačić: Zoran Milanović već četiri godine krši ustav

Dulist

O MILANOVIĆEVOJ KANDIDATURI Peđa Grbin Ustavnom sudu: Nemojte nas zavlačiti

Dulist

STRUČNJAK ZA USTAVNO PRAVO Milanović teško krši Ustav! Ovo je primjerenije Kim Il-sungu, nego demokraciji

Dulist