DuList IN

SVJETSKO PRVENSTVO U DUBROVNIKU Natječu se i naši plesni klubovi

SVJETSKO PRVENSTVO U DUBROVNIKU Natječu se i naši plesni klubovi
Svjetsko plesno prvenstvo u artističkim plesovima (World Artistic Dance Federation) i plesni festival Dubrovnik Dance Extravaganza su ovog vikenda u hotelu Valamar Lacroma. U dvodnevnom plesnom programu, sudjelovat će plesači iz jedanaest zemalja koji će se natjecati u različitim dobnim skupinama i plesnim kategorijama, a od dubrovačkih klubova nastupit će plesači iz Plesnog studia Lazareti, Step ‘N Jazz, Dance studio 3V.
Međunarodni sudački panel sačinjavaju domaći i međunarodni plesni stručnjaci na čelu sa hrvatskim plesnim pedagogom Markom Cibocijem koji je ujedno i kreativni direktor cijele manifestacije.
– Pojedinci i grupe predstavljat će svoju zemlju i podržati kulturnu raznolikost te interkulturni i socijalni dijalog težeći umjetničkoj izvrsnosti. Program predstavlja inovativni pristup edukacije djece i mladih plesnim vještinama, zdravom razvoju mladih osoba kako psihičkom tako i fizičkom oblikovanju pojedinaca koji će svojim plesnim izričajem ostvariti osobne potencijale kulturnog stvaralaštva, ali i potaknuti na zdravi način života koji je u današnje vrijeme jako zapostavljen – javljaju organizatori, agencija DALMATIA AETERNA d.o.o.

Na službenom dijelu natjecanja, bit će nazočan predsjednik plesne federacije WADF-a Nils-Hakan Carlzon i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. Tada će nastupati KUD Marojica i Mažoretkinje iz Župe dubrovačke.

Manifestacija se održava uz potporu Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Valamar grupacije.

 

Pročitajte još

[FOTO] ZGUŽVANA ODJEĆA Novi modni trend?

Nora Di Leo

ŽUPSKI PJAT Od ‘župskog pesta’ do kujena i kujice, švarglre i đevenice

Dulist

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist