DuList IN

[VIDEO] ZUSTRA SLAVI USPJEH U BERLINU Dubrovkinja objavila novi singl ‘River’

[VIDEO] ZUSTRA SLAVI USPJEH U BERLINU Dubrovkinja objavila novi singl 'River'

Art-pop pjevačica Ariana Žustra, umjetnički Zustra, Dubrovkinja koji živi u Berlinu, smatra se “jednom od najperspektivnijih newcomer u zemlji” (časopis “tip Berlin”) – nakon ekskluzivne obrade hita iz 90-ih “Underwater Love” od Smoke City, sada objavljuje “River”, koji je drugi singl s njezinog nadolazećeg drugog albuma “I Am Water”: S klavirom, mističnim glasom i retro sintisajzerima, moćna balada zvuči kao da Lana Del Rey & Tori Amos pišu soundtrack za slijedeću Netflix seriju na brodu iz filma “Poor Things” negdje između Pariza i Londona, a i tekst se kreće između Sci-Fi blockbustera i intimne psihoanalize od Lacan-a.

Zustra je kao i uvijek napisala pjesmu, a producirao je nitko drugi nego britanski violinist i skladatelj Simon Ralph Goff – on je između ostalog već radio s Katie Melua, a čak osvojio dva Grammyja za soundtrack od hit filma “Joker”. ZUSTRA pjeva poput nimfe – ili kako su to jednom opisali voditelji britanskog podcasta “You Haven’t Heard This Music”: “Njen glas je zavodljiv kao zov sirene – da sam ja na brodu i čuo bih nju kako pjeva, slijedio bih je u proklete vode!” Kantautorica ZUSTRA, koja osim glazbe radi i kao spisateljica i predavačica na Sveučilištu u Tübingenu, o pjesmi “River” kaže: “Od malena vrijeme ne doživljavam kao tijek, već kao ciklus. Gdje se sve preklapa, gdje sve postoji istovremeno. Kao pomalo štreberica fizike, sretna sam što filmovi poput ‘Everything Everywhere All at Once’ ili znanstvene knjige o vremenu poput onih Carla Rovellija postaju sve popularniji. Moja pjesma ‘River’ se bavi ljubavlju koja je doslovno istekla – i utjehom da možda postoji u nekom paralelnom svemiru ili u nekom drugom vremenu.”

“River” je drugi prethodnik njezinog slijedećeg albuma “I Am Water” koji izlazi ovog ljeta i nastavak je vrlo hvaljenog debitantskog albuma “The Dream Of Reason”, koji je objavljen u veljači 2022. SPIEGEL je ZUSTRU nazvao “otkrićem međunarodno priznatog indie pop-a iz Njemačke, koja hoda u snu na tragu Florence Welsh i P.J. Harvey”. Rolling Stone je preporučio ploču kao “mračni, intelektualni dream pop bombon”, o njoj su izvještavali mediji od SAD-a, preko Skandinavije do Japana. ZUSTRA je i uživo oduševila fanove i kritiku, primjerice 2023. na Berlinskom Pop-Kultur festivalu i Reeperbahn festivalu u Hamburgu. Nova pjesma “River” poručuje da bi slijedeći album mogao doseći potpuno novu razinu!

Foto: Press

Pročitajte još

[FOTO] ZGUŽVANA ODJEĆA Novi modni trend?

Nora Di Leo

ŽUPSKI PJAT Od ‘župskog pesta’ do kujena i kujice, švarglre i đevenice

Dulist

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist