Sport

SVJETSKO PRVENSTVO DO 20 GODINA Kobešćakovi izabranici trijumfirali nad Italijom

SVJETSKO PRVENSTVO DO 20 GODINA Kobešćakovi izabranici trijumfirali nad Italijom

Sjajnu su pobjedu izborili naši mladići na Svjetskom prvenstvu do 20 godina u Pragu. Hrvatska je u 2. kolu pobijedila Italiju, aktualnog prvaka Europe 13:12 i time došla na korak do osvajanja prvog mjesta u našoj A skupini i plasmana u četvrtfinale.

U dinamičnoj utakmici s obiljem isključenja, ali i golova što se rijetko kada sviđa trenerima, no i sa solidnim rezultatskim obratima, naši su mladići uspjeli izvojevati sjajnu pobjedu. Tim značajnija kada se spomene da se u zadnju četvrtinu ušlo s prednošću Italije od čak tri gola (10:7 za prekojadranske susjede).

– Kad pobijediš moraš biti zadovoljan, a tim prije jer smo igrali protiv dobrog suparnika koji igra agresivno, pokretljivo. No, da sam zadovoljan sa svime nisam – u prvoj će reakciji iz Praga naš izbornik Vjekoslav Kobešćak.

– Prvo, tek je početak turnira. Drugo, imali smo velikih pogrešaka unutar utakmice i primili smo dosta golova. To mi se pretjerano ne sviđa, iako povratak u utakmicu u zadnjoj četvrtini, mirnoća nekih igrača i tako neke stvari, detalji, jasno da izazivaju zadovoljstvo. Tako da sam na kraju utakmice podijeljenog razmišljanja o cjelini same utakmice.

Hrvatska je bolje otvorila, povela 3:1, početkom druge dionice i 4:2. Imali smo tada nekoliko prilika iz napada s brojčanom prednošću za otići i na tri gola prednosti, ali umjesto toga “vratili” smo Talijane. U poluvremenu smo bili na početku, 5:5. Treća četvrtina je pripala u potpunosti suparniku. Nakon hrvatskog vodstva 7:6, uslijedila su četiri talijanska uzastopna gola, sve s vanjskih pozicija za obrat, odnosno vodstvo Italije 10:7. Meni se učinilo na kraju treće četvrtine da nas je suparnik možda i dobio, odnosno definitivno je imao veliku prednost, ali tu su dečki odigrali u zadnjim minutama jako dobro. Snašli su se, radili su ono što smo uvježbavali cijelo ljeto, na čemu smo radili i to nam se počelo malo mislim i vraćati – istaknuo je Kobešćak.

Povratak je bio odličan s golovima braće Akrap, prvo Roka, potom Duje, a onda i Tina Brubnjaka za 10:10 nakon malo više od tri minute igre u zadnjoj dionici. Točno 3.18 minuta prije kraja Hrvatska je ponovo povela (D. Akrap), te je slijedilo razdoblje igre ‘gol za gol’. Samo 25 sekundi prije kraja, s igračem više je Marko Žuvela pogodio za 13:12 što se pokazalo i konačnim činom. Konačnim što se golova tiče jer Talijani su ipak imali još puni napad koji su okončali šutom u zadnjoj sekundi, s lijevog krila, ravno u vratara Pavića.

– Naglašavam to je samo početak i ne trebamo se previše baviti pobjedom. Trebamo se baviti utakmicom, analizom dobrih, a posebno loših stvari – sprječava ikakvu euforiju naš trener Vjekoslav Kobešćak.

U ponedjeljak, 30. kolovoza Hrvatska je slobodna na Svjetskom prvenstvu, a skoro da bi napisali da će tako biti i dan kasnije, u utorak kada je suparnik momčad Uzbekistana.

U drugoj utakmici 2. kola, Argentina je pobijedila Uzbekistan 30:7, dok je Rusija bila slobodna.

Poredak skupine A: Hrvatska 4 (2), Rusija 2 (1), Argentina 2 (2), Italija 0 (1), Uzbekistan 0 (2).

Izvor/Foto: HVS

Pročitajte još

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist

BRAVO Franko Torić osvojio naslov prvaka na turniru u parastolnom tenisu

Dulist