DuList IN

SVJETSKI KUHARSKI KUP Valamarov Ivan Ergović s hrvatskom kulinarskom reprezentacijom osvojio broncu

Valamar Ergovic natjecanje

Hrvatska nacionalna kulinarska reprezentacija čiji je član i Valamarov Ivan Ergović, nastupila je na Svjetskom kuharskom kupu u Luksemburgu te osvojila bronce u kategoriji „Hladni stol“, dok je u catering kategoriji broncu osvojio ‘Chef hr – Community catering tim Croatia’. Reprezentaciju čini čak 20 kuhara podijeljenih u tri tima, a kapetan jednog od timova bio je Ergović, slastičar i izvršni šef kuhinje hotela Valamar Marea Suites 5* u Poreču.

Na jubilarnom izdanju najvećeg kulinarskog natjecanja, koje se održava od 1972. godine u okviru sajma Expogast, okupilo se više od tisuću kuhara i slastičara sa svih strana svijeta. Aktualni prvak Hrvatske u slastičarstvu, Ivan Ergović, bio je zadužen za pripremanje deserta. Osmislio je svojevrsni čarobni vrt, s minijaturnim desertima od 12-13 grama koji su bili pravi izrazi kreativnosti i vještine, ali i strpljivosti te čvrstih živaca. “Svaki djelić deserta mora izgledati jednako na svim tanjurima tako da je bitno stalno biti fokusiran i ne gubiti živce”, komentirao je Ergović, koji je svoj zanat izbrusio u kuhinji Valamar Riviere.

Valamar Ergovic natjecanje

Hrvati su za temu odabrali “Čarobnu šumu”, koja se provlačila kroz sva jela – finger food, hladne plate, tri različita predjela, svečani meni od pet sljedova, četiri različita deserta i četiri različita petit four.

“Naš zadatak kao nacionalne reprezentacije je dati sve od sebe na međunarodnim natjecanjima, pokazati talente koji se kriju u našoj maloj zemlji, ali i pratiti trendove, naučiti nove vještine te tako pomoći u stvaranju novih kulinarskih zvijezda”, poručio je Ergović. Predstavio je četiri vrste petit four gdje je pokazao domišljatost pretvorivši povrće u slatke zalogaje, dok su druga četiri deserta servirana na tanjuru prikazala osobitosti različitih regija Hrvatske: Istre, Dalmacije, Slavonije i Međimurja.

 

Pročitajte još

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist